Άγιον Όρος: Ανοιχτό για προσκυνητές με ειδικά διαμονητήρια και προσκλήσεις

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 16:16
UPD:16:17
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Επιτρέπεται από σήμερα η είσοδος στους προσκυνητές του Αγίου Όρους με την επίδειξη των ειδικών διαμονητηρίων, αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους στις Ιερές Μονές της Αθωνικής Πολιτείας, πάντα σε συνεννόηση με την Ιερά Κοινότητα. Ειδικότερα, επιτρέπονται 15 άτομα ανά Ιερά Μονή, μέχρι 10 άτομα για τις Σκήτες, δύο ανά Κυριακό Ιδιόρρυθμου Σκήτης και ένα ανά Ιερό Καλύβι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας «Αγιορείτικες γραμμές», ανοίγουν από σήμερα και τα εκδοτήρια εισιτηρίων της Ουρανούπολης και της Δάφνης Αγίου Όρους.

Η σημερινή μέρα σηματοδότησε επίσης και την έναρξη δρομολογίων για το ταχύπλοο «Παναγία», στις 8.35 καθημερινά από την Ιερισσό έως την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας.

Επιπλέον, από την Ουρανούπολη φεύγει καθημερινά το ταχύπλοο «Οδηγήτρια» στις 09.45 και επιστρέφει από Δάφνη στις 12.10. Από την Ουρανούπολη, επίσης καθημερινά, εκτελεί δρομολόγια το θαλάσσιο ταξί «Πορταίτισσα».

Καθημερινά εκτελείται και το δρομολόγιο του οχηματαγωγού πλοίου «Ευαγγελίστρια», που μεταφέρει καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο Άγιο Όρος. Από τις 15 Ιουνίου ξεκινούν οι κρουαζιέρες προς το Άγιον Όρος, κατά τις οποίες γίνεται ο περίπλους και μπορούν να συμμετέχουν εκτός από άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Όλα αυτά τα δρομολόγια πραγματοποιούνται με μειωμένο πρωτόκολλο 50%. Λόγω της αναμενόμενης αυξημένης κίνησης για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, θα πραγματοποιούνται έκτακτα δρομολόγια με τα ταχύπλοα πλοία, καθώς και με το θαλάσσιο ταξί.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή