Αυτό το καλοκαίρι η Σέριφος «θα μείνει μεταξύ μας»

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 15:08
UPD:15:13
A- A A+

Την ευρεία προβολή του νησιού για το φετινό καλοκαίρι βάζουν στόχο ο δήμος Σερίφου και οι τοπικοί σύλλογοι Εμπόρων και Επαγγελματιών και Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων «Ο Ταξιάρχης», που ξεκίνησαν σχετική τουριστική καμπάνια.

«Αγαπάμε τη Σέριφο. Έτσι κι αλλιώς. Και επιλέγουμε με κάθε τρόπο να την κρατήσουμε όσο πιο “ανέγγιχτη” γίνεται» αναφέρουν και τονίζουν πως «είναι επιλογή μας να μην έχουμε ξαπλώστρες και οργανωμένες παραλίες. Για να μπορούμε να απολαμβάνουμε την ομορφιά και την ιδιωτικότητα με 72 διαφορετικούς τρόπους στη θάλασσα».

Όπως συμπληρώνουν, «είναι επιλογή μας να φτιάξουμε καταλύματα μικρής χωρητικότητας και σε απόσταση μεταξύ τους. Για να μην "τραυματίσουμε" την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την ομορφιά που μας δίνει ενέργεια.

Είναι επιλογή μας να έχουμε μικρούς χώρους εστίασης και διασκέδασης. Γιατί πιστεύουμε ότι το τοπίο είναι ο πρωταγωνιστής και όχι οι τεράστιες κατασκευές.

Είναι επιλογή μας να κρατήσουμε τα σοκάκια και τα μονοπάτια όπως ήταν, για να μπορεί κανείς να βιώνει την επαφή με τη φύση απερίσπαστα».

Δημοτική αρχή κι επαγγελματίες του τουρισμού της Σερίφου εξηγούν πως «όλα αυτά ήταν επιλογές μας και πριν την υγειονομική κρίση. Γι’ αυτό και απευθυνόμαστε σε όσους πιστεύουν το ίδιο για το πώς θέλουν να είναι το νησί που πάνε διακοπές. Γι’ αυτό και όποιος επιλέξει τη Σέριφο για το καλοκαίρι, μπορεί να νιώσει όσο πιο ασφαλής θέλει. 

Αυτός ο τρόπος χρειάζεται να ‘μείνει μεταξύ μας’! #Serifos2020 #metaximas» αναφέρουν.

Σήμερα, δηλώνουν πανέτοιμοι να υποδεχθούν τους επισκέπτες, έχοντας πάρει όλα τα μέτρα για να εξασφαλίσουν ιδανικές συνθήκες παραμονής.

Όπως λένε, όλα τα καταλύματα στη Σέριφο είναι μικρά, οικογενειακά, με ανεξάρτητες αυλές και χωρίς κοινόχρηστους χώρους.  Ο δήμος από την πλευρά του έχει φροντίσει να προστατέψει υγειονομικά το νησί, που δεν έχει κανένα κρούσμα κορωνοϊου, με τη δημιουργία απολυμαντικών σταθμών από το λιμάνι έως και την είσοδο κάθε οικισμού.

Μαζί με το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο που διαθέτει ένα άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, ο επισκέπτης μπορει να ξεχάσει την ανησυχία και να εστιάσει στην απόλαυση του κυκλαδίτικου αυτού νησιού.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή