Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων καταδρομέων

Κυριακή, 31 Μαΐου 2020 15:26
UPD:15:28
INTIME NEWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων καταδρομέων τελέστηκε στο Ηρώο των ΛΟΚ, στο Καβούρι, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου.

«Οι ένδοξοι καταδρομείς αγωνίστηκαν τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων και έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι υπερασπιζόμενοι τις αξίες, τα ιδανικά, τις παραδόσεις και κυρίως την ελευθερία της πατρίδας μας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, το κυβερνητικό στέλεχος.

«Η θυσία τους αποτελεί μέχρι σήμερα φωτεινό παράδειγμα για τις γενιές των Ελλήνων Καταδρομέων, αλλά και για το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ η παρακαταθήκη τους αποτέλεσε τη μαγιά με την οποία ζυμώθηκαν οι σύγχρονες ειδικές δυνάμεις της Ελλάδας».

Πρόσθεσε δε, ότι «με τη σημερινή σεμνή τελετή αποδίδουμε την πρέπουσα τιμή και υποκλινόμαστε στους Έλληνες Καταδρομείς που προσέθεσαν με το αίμα τους τη δική τους σελίδα στην ένδοξη και μακραίωνη ελληνική ιστορία».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Κωνσταντίνος Φλώρος, υπογράμμισε ότι «η ευθύνη που μας κληροδοτούν οι ήρωες πεσόντες ιερολοχίτες και καταδρομείς είναι βαριά».

«Ως επίγονοι, έχουμε την ιερή υποχρέωση να κρατήσουμε τη κημαία μας ψηλά, όπως την κράτησαν εκείνοι. “Άραγε, αν απαιτηθεί, θα μπορέσουμε να φανούμε αντάξιοί τους;”, θα μπορούσε κάποιος να ρωτήσει. Ναι, μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι εάν και όποτε απαιτηθεί θα τα καταφέρουμε».

Και πρόσθεσε: «Η λαμπρή μας ηρωική παράδοση, θα πρέπει να συνεχιστεί. Ιδιαίτερα αυτήν την εποχή, που τα σύννεφα στη γειτονιά μας ολοένα πυκνώνουν και η γεωπολιτική σκακιέρα έχει πάρει φωτιά».

Εξήγγειλε, μάλιστα, τη δημιουργία διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, στην οποία θα ενταχθούν οι επίλεκτοι από τους τρεις κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, καθώς και εκπρόσωποι των κομμάτων, της τοπικής αυτοδιοικήσεως και της Εκκλησίας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή