Στ. Πέτσας: Ένα ακόμα βήμα στην κανονικότητα από σήμερα

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 13:10
UPD:15:06
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Από σήμερα η χώρα κάνει ένα ακόμα βήμα στην κανονικότητα, με βάση τα καλά επιδημιολογικά δεδομένα, είπε σήμερα ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως σημείωσε, τα καλά επιδημιολογικά δεδομένα, «που οφείλονται στην προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί», φέρνουν το άνοιγμα της εστίασης πιο μπροστά απ’ ό, τι προέβλεπε το αρχικό σχέδιο. Από σήμερα επίσης επιτρέπονται και οι μετακινήσεις από και προς τα νησιά. Ξεκινά το yachting, για να ακολουθήσει την 1η Ιουνίου το άνοιγμα των ξενοδοχείων δωδεκάμηνης λειτουργίας και των κατασκηνώσεων. Ανοίγουν με κανόνες και προϋποθέσεις οι ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις. Επιτρέπεται και η επαναλειτουργία των κέντρων διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων, καθώς και των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και παιδιών με αναπηρίες, είπε.

Συμπλήρωσε δε πως σήμερα ξεκινούν στα Πανεπιστήμια οι εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις με περιορισμούς στον αριθμό των φοιτητών, ενώ για τους φοιτητές αυτούς ανοίγουν και οι φοιτητικές εστίες.

Τέλος, είπε ότι από σήμερα ο ΕΟΔΥ και η αστική ΜΚΟ «Σύμπλευση» ξεκινούν διαγνωστικά τεστ για Covid-19 σε μικρά νησιά.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή