Η οικογένεια του Τζαμάλ Κασόγκι συγχωρεί τους δολοφόνους του

Με τη συγχώρεση είναι δυνατόν να ακυρωθεί η θανατική ποινή, σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο
Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020 08:47
UPD:08:50
REUTERS/Handout .

Τζαμάλ Κασόγκι

A- A A+

Με μία ανάρτηση στο Twitter, εν μέσω του Ραμαζανιού, ο Σαλάχ Κασόγκι, γιος του Σαουδάραβα δημοσιογράφου που βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε ότι συγχωρεί τους δολοφόνους του πατέρα του.  

Σφοδρός επικριτής του βασιλείου και αρθρογράφος της Washington Post, ο Κασόγκι δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2018, σε ενέδρα που του στήθηκε εντός του προξενείου. Η δολοφονία του προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις.

Σαουδάραβες αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι επρόκειτο για «αδίστακτη επιχείρηση», στην οποία όπως δεν είχε καμία ανάμειξη το βασίλειο, ένας ισχυρισμός ο οποίος αμφισβητήθηκε από υπηρεσίες μυστικών υπηρεσιών και τον ΟΗΕ.

«Αυτήν την ευλογημένη νύχτα, του ευλογημένου μήνα (του Ραμαζανιού) θυμόμαστε τα λόγια του Θεού: Αν κάποιος συγχωρήσει και κάνει συμφιλίωση, η ανταμοιβή του έρχεται από τον Αλλάχ», αναφέρει στο tweet του ο γιος του Κασόγκι.

«Γι’ αυτό εμείς οι γιοι του μάρτυρα Τζαμάλ Κασόγκι ανακοινώνουμε τη συγχώρεση εκείνων που σκότωσαν τον πατέρα μας, ζητώντας την ανταμοιβή του παντοδύναμου Θεού», προσθέτει.

Έπειτα από συγχώρεση από την οικογένεια του θύματος, είναι δυνατόν να ακυρωθεί η θανατική ποινή, σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο. Δεν είναι ωστόσο σαφές, εάν αυτό θα εφαρμοστεί σε αυτήν την περίπτωση.

Ο Σαλάχ έχει εκφράσει στο παρελθόν την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή του στην έρευνα της Σαουδικής Αραβίας. Έχει επίσης ασκήσει κριτική στους «αντιπάλους και εχθρούς» της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίοι, όπως έχει δηλώσει, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το θάνατο του πατέρα του για να υπονομεύσουν την ηγεσία της χώρας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή