Κίνδυνος για τα Γκραν Πρι στο Σίλβερστοουν

Τρίτη, 19 Μαΐου 2020 16:33
UPD:16:38
REUTERS/Matthew Childs
A- A A+

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης για καραντίνα 14 ημερών σε όσους ταξιδιώτες προέρχονται από το εξωτερικό, απειλεί τον προγραμματισμό για τη διεξαγωγή δύο Γκραν Πρι της Φόρμουλα Ένα στο Σίλβερστοουν.

Εκπρόσωπος της διοργάνωσης δήλωσε ότι υπό τις συνθήκες αυτές είναι πρακτικά αδύνατον να γίνουν αγώνες στην Αγγλία και προειδοποίησε ότι θα τεθούν σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, που σχετίζονται με το πρωτάθλημα και τις αλυσίδες τροφοδοσίας.

Η Φόρμουλα Ένα ζητά να εξαιρεθεί από την καραντίνα, επισημαίνοντας ότι το εν λόγω μέτρο είναι περιττό. «Θα ταξιδέψουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο με πτήσεις αποκλειστικά για τη Φόρμουλα Ένα και το προσωπικό θα υποβληθεί σε τεστ, οπότε η καραντίνα δεν είναι απαραίτητη» επισήμανε ο εκπρόσωπος του πρωταθλήματος.

Η σεζόν της Φόρμουλα Ένα, που έχει τεθεί σε αναστολή λόγω της πανδημίας, αναμένεται να αρχίσει με δύο αγώνες στην Αυστρία, στις 5 και 12 Ιουλίου, και προγραμματίζεται να συνεχιστεί με ακόμη δύο γκραν πρι στο Σίλβερστοουν.

Σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση με τα μέτρα της βρετανικής κυβέρνησης, εξετάζεται η μεταφορά των δύο αυτών αγώνων στην πίστα του Χοκενχάιμ, στη Γερμανία.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις