Κύπρος: Εργαστηριακοί έλεγχοι σε εργαζόμενους σε εστίαση, κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής

Μόνο δύο νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο
Κυριακή, 17 Μαΐου 2020 17:30
UPD:20:14
REUTERS/YIANNIS KOURTOGLOU
A- A A+

Αρχίζει από αύριο, Δευτέρα, στην Κύπρο η διαδικασία εργαστηριακού ελέγχου σε εργαζόμενους σε κομμωτήρια-κουρεία, ινστιτούτα αισθητικής, κέντρα δερματοστιξίας (τατουάζ) και χώρους εστίασης.

Με βάση απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου, έως τις 5 Ιουνίου θα γίνουν 10.000 δειγματοληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις στις εν λόγω επιχειρήσεις που θα επαναλειτουργήσουν κατά τη β΄ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού.

Οι 7.500 εργαστηριακές εξετάσεις απευθύνονται σε εργαζόμενους του τομέα εστίασης και οι 2.500 στους υπόλοιπους εργαζόμενους των συγκεκριμένων τομέων.

Οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με το εργαστήριο που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα για διευθέτηση ραντεβού στο σημείο δειγματοληψίας που επιθυμούν, με βάση σχετικό πίνακα που ανακοινώθηκε.

Την ευθύνη για τη διευθέτηση ραντεβού έχει ο κάθε εργαζόμενος προσωπικά και όχι οι διαχειριστές των επιχειρήσεων, ενώ την ευθύνη για την οργάνωση των ραντεβού και τη δειγματοληψία έχει το εργαστήριο που ανέλαβε τη σύμβαση.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή, σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά της νόσου Covid-19, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του υπουργείου Υγείας της Κύπρου, σε σύνολο 2.248 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν μόνο δύο κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή