ΙΣΑ - Περιφέρεια Αττικής: «Πιάνουν δουλειά» οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020 09:22
UPD:09:30
EPA/LESZEK SZYMANSKI
A- A A+

Το επιχειρησιακό σχέδιο για τη δράση των Κινητών Ομάδων Επισκέψεων στο Σπίτι (ΚΟΕΣ), του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής και της Περιφέρειας Αττικής συζητήθηκε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο του διοικητικού συμβουλίου του ΙΣΑ που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη. Οι ΚΟΕΣ ξεκινούν σήμερα Παρασκευή 15 Μαΐου 2020, τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό, με βάση το στρατηγικό επιδημιολογικό σχέδιο του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής ΕΡΜΗΣ.

Σε πρώτη φάση έχουν ενεργοποιηθεί 8 από τις συνολικά 15 Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι, οι οποίες είναι στελεχωμένες από εξειδικευμένους ιατρούς (πνευμονολόγους, παθολόγους, γενικούς ιατρούς και καρδιολόγους). Το ιατρικό προσωπικό, το οποίο θα συνοδεύεται από νοσηλεύτριες ΠΕ και ΤΕ σε συνεργασία με το τηλεφωνικό κέντρο 1110 του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, θα επισκέπτεται με τις αναγκαίες προφυλάξεις τα ύποπτα περιστατικά, για νόσο Covid-19 και θα προβαίνει σε λήψη δείγματος ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος.

«Βάζουμε στη μάχη για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας ένα δίκτυο εξειδικευμένων γιατρών και νοσηλευτών διευρύνοντας ακόμα περισσότερο το δίχτυ προστασίας για τους πολίτες της Αττικής. Στόχος μας είναι να συνδράμουμε και να ενισχύσουμε, με εξειδικευμένο τρόπο, την εθνική προσπάθεια για την αναχαίτιση της επιδημίας και την προάσπιση της υγείας των πολιτών» δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή