Τραμπ: Δεν θέλω να μιλήσω με τον πρόεδρο Σι

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020 18:57
UPD:19:04
REUTERS/JONATHAN ERNST
A- A A+

Ο Ντόναλντ Τραμπ υψώνει τους τόνους στην αντιπαράθεση με την Κίνα και τις κατηγορίες για τους χειρισμούς του Πεκίνου στην πανδημία, με τον Αμερικανό πρόεδρο να δηλώνει ότι προς το παρόν δεν θέλει να μιλήσει με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίγκ, ενώ μίλησε ακόμη και για τη διακοπή της μεγαλύτερης εμπορικής σχέσης στον κόσμο.

Ερωτηθείς σε συνέντευξη στο δίκτυο Fox Business για το εάν έχει επικοινωνήσει πρόσφατα με τον πρόεδρο Σι, ο Τραμπ απάντησε ότι έχουν μεν πολύ καλή σχέση, αλλά «αυτή τη στιγμή, δεν θέλω να του μιλήσω. Δεν θέλω». Συνεχίζοντας απτόητος πρόσθεσε: «ΘΑ μπορούσαμε να διακόψουμε τις σχέσεις μας. Και τι θα συνέβαινε εάν το κάναμε; Θα εξοικονομούσαμε 500 δισ. δολάρια», ανέφερε σε ανακριβή αναφορά για τον όγκο των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ο Τραμπ έχει επιρρίψει ευθύνες στο Πεκίνο για την πανδημία του κορωνοϊού, την ώρα που έχει κλονισθεί η εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης απέναντι στον Αμερικανό πρόεδρο και τους χειρισμούς του στην έξαρση της πανδημίας στις ΗΠΑ. Η χώρα εμφανίζει αυτή τη στιγμή τα περισσότερα κρούσματα στον κόσμο, πάνω από 1,3 εκατομμύρια, και τουλάχιστον 82.900 θανάτους, έναντι μόλις 4.600 στην Κίνα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και οι σύμμαχοί του έχουν συζητήσει ακόμη και το ενδεχόμενο να τιμωρήσουν την Κίνα για την πανδημία, η οποία ξεκίνησε από την πόλη Βουχάν.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή