Τι απάντησε ο Στ. Πέτσας για τις ουρές έξω από τη ΔΕΗ και το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020 15:19
UPD:15:27
Eurokinissi/EUROKINISSI
A- A A+

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος λόγος αυστηροποίησης» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να αυστηροποιηθούν τα μέτρα εξαιτίας των φαινομένων συνωστισμού, ενώ απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό.

«Αυτό που εξετάζεται είναι τα στοιχεία τα οποία συλλέγονται από την επαναδραστηριοποίηση της οικονομικής δραστηριότητας, με τα οποία η επιτροπή θα κάνει τις εισηγήσεις της και ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει. Το σχέδιο αξιολογείται καθημερινά και επαναπροσδιορίζεται» είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε: «Θα έχουμε γενικές συστάσεις και θα δρούμε τοπικά αν αυτό χρειάζεται».

Κληθείς να απαντήσει για τις εικόνες με τις ουρές που σχηματίστηκαν σήμερα έξω από τη ΔΕΗ στην Αριστείδου ο κ. Πέτσας σημείωσε πως «υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι να τακτοποιούμε τις υποθέσεις μας». «Ας κάνουμε χρήση αυτών, ας αποφύγουμε το συγχρωτισμό. Θέτουμε σε κίνδυνο την ατομική μας υγεία, των ανθρώπων που αγαπάμε και του κοινωνικού συνόλου. Πρέπει αυτό να γίνει βίωμα, πρέπει να συνεχίσουμε την υπεύθυνη συμπεριφορά και το κράτος θα είναι δίπλα στους πολίτες με ψηφιακά εργαλεία» πρόσθεσε.

Επισήμανε παράλληλα πως «ήδη εδώ και αρκετές ημέρες τόσο ο κ. Χατζηδάκης όσο και η διοίκηση της ΔΕΗ είχαν ενημερώσει με κάθε τρόπο τους πολίτες ότι καταρχήν δεν κόβεται το ρεύμα, ότι μπορούν να τακτοποιούν τις υποχρεώσεις τους με ηλεκτρονικό τρόπο ή τηλεφωνικά». Επιπλέον, όπως είπε, κυκλοφόρησαν μια σειρά από έντυπα τα οποία παρουσίαζαν και τις διαφορετικές υπηρεσίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν εξ' αποστάσεως οι πολίτες και επεσήμαναν τη σήμανση η οποία είναι απαραίτητη στα καταστήματα της ΔΕΗ, ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

ΕΡΤ Α.Ε.
«Σήμερα είδαμε μια ομαλή εικόνα στα περισσότερα καταστήματα της ΔΕΗ και μια προβληματική εικόνα στο κατάστημα της Αριστείδου. Οι άνθρωποι της ΔΕΗ προσπάθησαν από πολύ νωρίς το πρωί να πείσουν τους πολίτες ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους. Επίσης τους έστελναν στο κατάστημα της Ομόνοιας όπου δεν υπήρχε ουρά για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν χωρίς συγχρωτισμό. Παράλληλα ζήτησαν και πήραν τα στοιχεία σε περισσότερα από 100 άτομα που περίμεναν στις ουρές προκειμένου να τους εξυπηρετήσουν τηλεφωνικά. Σιγά σιγά ομαλοποιήθηκε η κατάσταση και θα παραμείνει ανοιχτό το υποκατάστημα της Αριστείδου μέχρι όσο χρειαστεί για να εξυπηρετηθεί και ο τελευταίος πελάτης» είπε.

Για την αναβολή της άσκησης «Καταιγίδα 2020» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «κρίθηκε σκόπιμο και οι Ένοπλες Δυνάμεις να δώσουν το παράδειγμα καθώς βρισκόμαστε εν μέσω της πανδημίας, να αποφύγουμε οποιαδήποτε ενέργεια η οποία θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την επιχειρησιακή ικανότητα, άρα είναι το ζήτημα της προσβολής ή της έκθεσης του προσωπικού στον κορονοϊό».

«Δεν ακυρώνεται τίποτα όλα θα γίνουν στην ώρα τους με βάση και την εξέλιξη της πανδημίας και με γνώμονα την επιχειρησιακή ετοιμότητα και την επιχειρησιακή ικανότητα. Δεν υπάρχει θέμα ακύρωσης αλλά ένας νέος σχεδιασμός» ανέφερε.

Για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος στα σχολεία και τις αιτιάσεις της ΟΛΜΕ ότι κάτι τέτοιο αντιτίθεται στην προστασία των προσωπικών δεδομένων ο κ. Πέτσας απάντησε: «Όλοι έχουμε ευαισθησία στα προσωπικά δεδομένα και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είναι πολύ αυστηρή ανεξάρτητη Αρχή. Με την Αρχή υπήρξε διαβούλευση και έχουμε τη σύμφωνη γνώμη της και γραπτώς - όπως διευκρίνισε - για τη διαδικασία η οποία έχει προκριθεί. Επομένως δεν υπάρχει ζήτημα παραβίασης προσωπικών δεδομένων των παιδιών και έχουν δοθεί κατευθύνσεις για το πώς θα γίνετε η μετάδοση των μαθημάτων».

«Πρέπει να υπάρχει ο εξοπλισμός αλλά και η διάθεση από όλους να συνδράμουμε στο νέο έργο που πρέπει να φέρουμε σε πέρας που είναι να ενσωματώσουμε όλες τις νέες τεχνολογίες στη διδασκαλία των μαθητών εν μέσω πανδημίας που μας υποχρεώνει να τηρούμε αποστάσεις» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η εξαμηνιαία αξιολόγηση υπάρχει με βάση τα χρονοδιαγράμματα και τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί και τόνισε ότι δεν υπάρχει στο μυαλό του Πρωθυπουργού καμία σκέψη για ανασχηματισμό και εκλογές.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της εστίασης νωρίτερα, αν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι το σχέδιο επαναξιολογείται καθημερινά, συλλέγονται τα δεδομένα και το μεγάλο στοίχημα είναι στις 18 Μαΐου, που θα υπάρξει μεγαλύτερη απελευθέρωση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή