ΔΟΕ: Σειρά δράσεων για «την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου»

Τετάρτη, 06 Μαΐου 2020 11:36
UPD:11:40
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Πολύμορφες δράσεις με στόχο «την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου που το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση της ΝΔ, εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων μετακίνησης, βρήκε την ευκαιρία να θέσει σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση σε κενό θεσμικού διαλόγου» προγραμματίζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Το πρόγραμμα των δράσεων θα κορυφωθεί με πανελλαδική κινητοποίηση την ημέρα κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή «με τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Ειδικότερα, η ΔΟΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς «να αντιδράσουν δυναμικά ώστε η Κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο, το οποίο δεν αντιμετωπίζει κανένα από τα μεγάλα και επείγοντα προβλήματα της εκπαίδευσης, δε λαμβάνει υπόψη καμία από τις διεκδικήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος αντιθέτως, χειροτερεύει τους όρους της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ανοίγει το δρόμο για την παραπέρα απαξίωση του Δημόσιου Σχολείου».

Κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την πανδημία «για να περάσει ριζικές αναδιαρθρώσεις οι οποίες θα επιφέρουν συντριπτικά πλήγματα σε βάρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών».

«Πρόκειται για μια απαράδεκτη, άκρως επιθετική και εχθρική ενέργεια ενάντια στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που έχουν κρατήσει όρθιο το δημόσιο σχολείο κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες τα τελευταία χρόνια και που δίνουν εδώ και μέρες τη μάχη για τη στήριξη των μαθητών, μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες αναστολής λειτουργίας των σχολείων, χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη από την πλευρά της κυβέρνησης» υποστηρίζει.

Προαναγγέλλει επίσης ότι σε συνέχεια των, μέχρι σήμερα, ενεργειών του το δ.σ. της Ομοσπονδίας προχωρά στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε:

 • Συντονισμό με Ο.Λ.Μ.Ε. και Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. για την ανάπτυξη κοινών δράσεων στην κατεύθυνση της μη ψήφισης του νομοσχεδίου.
 • Συλλογή στοιχείων από τους αιρετούς του κλάδου για τις επιπτώσεις (συγχωνεύσεις, κατάργηση θέσεων σε εκπαιδευτικούς) της εφαρμογής της αύξησης μαθητών ανά τμήμα σε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο.
 • Πραγματοποίηση διαδικτυακής συνέντευξης τύπου στα μέσα ενημέρωσης όπου θα αποκαλυφθούν σε όλη την κοινωνία οι πραγματικές διαστάσεις των ρυθμίσεων την Τρίτη 12-5-2020.
 • Επαφή ενημέρωσης με όλα τα πολιτικά κόμματα της Βουλής ώστε να υπάρξει συνολική εναντίωση όλης της αντιπολίτευσης στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. 
 • Επικοινωνία με την πανεπιστημιακή κοινότητα «ζητώντας επιστημονικά κείμενα στήριξης των θέσεών μας και οργάνωση δράσεων ώστε να αναδειχθεί σε όλο του το μέγεθος ο αντιεκπαιδευτικός χαρακτήρας των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου». Πραγματοποίηση διαδικτυακών θεματικών εκδηλώσεων, με πανεπιστημιακούς καθηγητές, ανάδειξης «της αντιεπιστημονικότητας των προτεινόμενων ρυθμίσεων του πολυνομοσχεδίου».
 • Αξιοποίηση των μέσων της τεχνολογίας – διαδικτύου για την προβολή των θέσεων μας με σποτάκι της ΔΟΕ και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την ανάδειξη της αντίθεσής μας στις αποφάσεις του Υ.ΠΑΙ.Θ. 
 • Επικοινωνία και συνάντηση των μελών του Δ.Σ. της ΔΟΕ με τους Δήμους της Αττικής που έχουν πρόβλημα για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης από την νέα σχολική χρονιά.
 • Αίτημα συνάντησης με το υπουργείο Εσωτερικών με θέμα την αύξηση της χρηματοδότησης των σχολείων για την αντιμετώπιση των πρόσθετων δαπανών λόγω Covid-19.
 • Αίτημα συνάντησης με τον ΑΣΕΠ για  τους διορισμούς της Ειδικής και της Γενικής εκπαίδευσης.
 • Πανελλαδική Κινητοποίηση την ημέρα κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου στη βουλή (με τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής).
 • Κλιμάκωση με πανελλαδικές Κινητοποιήσεις: i) την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής και ii) την ημέρα ψήφισης με πολύμορφες δράσεις από τους τοπικούς συλλόγους (με τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής).

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή