Ατομικές προπονήσεις στην LaLiga από τις 4 Μαΐου

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 17:45
UPD:18:42
ACTION IMAGES PRESS AGENCY/ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
A- A A+

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή των ομάδων της LaLiga στις προπονήσεις  (σε πρώτη φάση θα είναι ατομικές) ξεκίνησε.

Στην ευρεία σύσκεψη του ανώτατου συμβουλίου αθλητισμού της χώρας επήλθε συμφωνία για το υγειονομικό πρωτόκολλο, που θα επιτρέψει στις ισπανικές ομάδες να επανέλθουν σε (ατομικές σε πρώτη φάση) προπονήσεις από τις 4/5, τόσο με τις αθλητικές ομοσπονδίες, τις επαγγελματικές λίγκες, εκπροσώπους αθλητών και συλλόγων.

Το πρωτόκολλο αυτό αναμένεται να εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας, ανοίγοντας το δρόμο για την επανεκκίνηση των προπονήσεων.

Σε ό,τι αφορά το κρίσιμο σημείο των τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, αυτά θα είναι διαθέσιμα από τη Δευτέρα (4/5) στα ιατρικά επιτελεία των ομάδων, που όμως -σε πρώτη φάση τουλάχιστον- θα υποβάλλουν σε έλεγχο μόνο όσους παρουσιάζουν συμπτώματα ή έχουν επαφή με διαγνωσμένο κρούσμα.

Αν και η συμφωνία αυτή θεωρείται ένα αποφασιστικής σημασίας για την επανεκκίνηση της ποδοσφαιρικής δραστηριότητας στην Ισπανία, το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού υπενθυμίζει στη σχετική ανακοίνωσή του ότι η κρίση του κορονοϊού είναι δυναμική και τα επόμενα βήματα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις