«Σε μια διαφορετική ζωή» ελπίζει ο Αλεσάντρο Μικέλε

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 08:31
A- A A+

Η κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού πρέπει να αποτελέσει μία περίοδο διδαγμάτων για όλους, σε προσωπικό και σε συλλογικό επίπεδο, εκτιμά o Αλεσάντρο Μικέλε, διευθυντής δημιουργικού του οίκου Gucci, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Vogue.

«Αυτή η κρίση προκαλεί τρομερά δεινά, τα οποία στην Ιταλία βλέπουμε να ξεδιπλώνονται μπροστά μας με τις τρομερές απώλειες ανθρώπινων ζωών και τις οικονομικές επιπτώσεις που δεν έχουν ακόμη κατανοηθεί πλήρως. Επομένως, αυτή πρέπει να είναι μια περίοδος διδαγμάτων για όλους, σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. Προσωπικά, μαθαίνω να επιβραδύνω. Μαθαίνω να παγώνω αυτόν τον έξαλλο και επιταχυνόμενο ρυθμό που, προτού ξεσπάσουν όλα, έτρεχε εκτός ελέγχου. Ο κόσμος μας έτρεχε εκτός ελέγχου. Φαίνεται σαν να συνέβη κάτι για να μας ωθήσει να το συνειδητοποιήσουμε» υπογραμμίζει ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας.

Ο Αλεσάντρο Μικέλε τονίζει ότι αυτές οι μέρες είναι η ευκαιρία για να ζήσει με διαφορετικό ρυθμό, δημιουργώντας χώρο για συναισθήματα και σκέψεις που συχνά κρύβονταν.

«Οι ώρες γεμίζουν τώρα όμορφα με διάβασμα. Ανακάλυψα ξανά το πλέξιμο, εκτιμώ την ιερότητα των χειροποίητων έργων, το πλέξιμο είναι ο τρόπος προσευχής μου. Μαθαίνω, επίσης, πώς να παίζω την κλασική μου κιθάρα, νιώθω συνδεδεμένος με την αγάπη του πατέρα μου για τη μουσική: ένας τρόπος να είμαι πιο κοντά στις ρίζες μου» αναφέρει.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή