Αυστραλία: Ο Μόρισον προτείνει να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 13:27
UPD:13:29
REUTERS/STRINGER
A- A A+

Ανοιχτά σχολεία μετά το Πάσχα, ώστε οι μαθητές να μη χάσουν τη χρονιά τους και οι γονείς να μπορέσουν να επιστρέψουν στις δουλειές τους, ήταν η πρόταση που έκανε σήμερα ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, αφότου οι υγειονομικές αρχές επανέλαβαν πως τα σχολεία είναι ασφαλή για τα παιδιά.

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε επίσης ότι στόχος της είναι η εγκατάσταση  εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα η οποία θα βοηθήσει στην ιχνηλάτηση των επαφών ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον Covid-19. Η προοπτική της εφαρμογής αυτής προτάθηκε αφότου άνδρας φυλακίστηκε για έναν μήνα επειδή παραβίασε επανειλημμένα την καραντίνα του σε ξενοδοχείο για να επισκεφθεί τη φίλη του.

Η εγκατάσταση της εφαρμογή θα είναι προαιρετική, αν και τουλάχιστον το 40% μπορεί να χρειαστεί να την εγκαταστήσει εάν είναι χρήσιμο.

Ο αριθμός των κορυσμάτων στην Αυστραλία είναι επί εβδομάδες χαμηλότερος συγκριτικά με άλλες χώρες, χάρις στα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων και αποστασιοποίησης.

Η Αυστραλία έχει αναφέρει περίπου 6.400 κρούσματα της Covid-19 και τα ποσοστά καθημερινής αύξησης των κρουσμάτων ήταν μονοψήφια επί εβδομάδες, αν και την τελευταία εβδομάδα υπήρξαν μερικές νέες εστίες μόλυνσης.

Σε κάθε περίπτωση, και μολονότι τα μέτρα θα εξακολουθήσουν να υφίστανται, ο Μόρισον κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να επιστρέψουν στις τάξεις και να ενωθούν με «σπουδαίους ήρωες», όπως το ιατρικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στα σουπερμάρκετ, και να κρατήσουν την οικονομία ζωντανή.

«Οι γονείς πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται για χάρη της οικονομίας και των οικογενειών τους. Είναι ανάγκη τα σχολεία να μπορέσουν να το υποστηρίξουν αυτό», δήλωσε ο Μόρισον.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή