Κορωνοϊός: 99χρονος βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου θεραπεύτηκε στη Βραζιλία

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 07:18
UPD:08:03
REUTERS/UESLEI MARCELINO
A- A A+

Καταχειροκροτούμενος από μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αξιωματικός ε.α. του στρατού ξηράς της Βραζιλίας, ηλικίας 99 ετών με εμπειρία στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, πήρε χθες εξιτήριο από το στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν αφού μπόρεσε να νικήσει τον COVID-19.

Έπειτα από οκτώ ημέρες νοσηλείας, ο Ερμάντο Πιβέτα βγήκε από στρατιωτικό νοσοκομείο στην Μπραζίλια πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο, φορώντας πράσινο πηλίκιο και μάσκα, μπροστά στο παραταγμένο προς τιμήν του ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που τον χειροκροτούσε ασταμάτητα, προτού ακουστεί να παιανίζει μια τρομπέτα.

«Κέρδισε ακόμη μια μάχη, αυτή τη φορά εναντίον του νέου κορωνοϊού, βγαίνοντας από το νοσοκομείο την ημέρα που συμπληρώθηκαν 75 χρόνια από τη μάχη του Μοντέζε, τη νικηφόρα εκστρατεία των βραζιλιάνικων στρατευμάτων στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», ανέφερε το γενικό επιτελείο στρατού της Βραζιλίας σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Αξιωματικός του 4ου συντάγματος του βραζιλιάνικου Πυροβολικού, ο Πιβέτα είχε συμμετάσχει το 1942 σε γυμνάσια στο Ντακάρ, στη Σενεγάλη, όπου είχε ταξιδέψει με το πλοίο Almirante Alexandrino.

Ο πιο πρόσφατος απολογισμός του υπουργείου Υγείας της Βραζιλίας κάνει λόγο για 25.262 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 1.532 ασθενείς που έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19, την οποία προκαλεί ο κορωνοϊός. Η κορύφωση της πανδημίας στην αχανή χώρα της Λατινικής Αμερικής αναμένεται να καταγραφεί στα τέλη Απριλίου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή