Β. Κικίλιας: Μέχρι στιγμής τα επιδημιολογικά δεδομένα μάς δικαιώνουν

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 15:44
UPD:15:45
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

«Λάβαμε νωρίς τα μέτρα για τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού και μέχρι στιγμής τα επιδημιολογικά δεδομένα μάς δικαιώνουν» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στο Euronews και στην εκπομπή «Good Morning Europe».

«Έχουμε δρόμο ακόμα, αλλά σε κάθε περίπτωση βλέπουμε ισχυρά εθνικά συστήματα υγείας σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση να δέχονται τεράστια πίεση» υπογράμμισε, σημειώνοντας πως «ο τρόπος που κινείται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι υποδειγματικός».

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε την αύξηση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας πάνω από 60% και συμπλήρωσε πως η Ελλάδα έχει καταφέρει να αυξήσει κατά πολύ τις αναγκαίες ποσότητες μέσων ατομικής προστασίας για τα νοσοκομεία, ώστε να εφοδιαστούν όλοι οι επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της μάχης, σε συνθήκες ενός ιδιότυπου «παγκοσμίου πολέμου».

VASSILIS KIKILIAS

«Δεν είναι τόσο εύκολο, αλλά το κάναμε, στέλνοντας ειδικά ναυλωμένες πτήσεις στην Κίνα, για να μεταφέρουν τις αναγκαίες ποσότητες στη χώρα μας, τη στιγμή μάλιστα που όλος ο κόσμος αντιμετωπίζει ένα τεράστιο πρόβλημα πάνω στο ζήτημα αυτό» είπε ο κ. Κικίλιας.

«Την ίδια στιγμή, έχουμε προσλάβει πάνω από 2.000 επαγγελματίες υγείας, είμαστε έτοιμοι να προσλάβουμε άλλους 2.000, υπερβαίνοντας τους 4.000 που θα ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας» δήλωσε ο υπουργός.

Για τη διαχείριση στις δομές προσφύγων και μεταναστών, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως «όλοι αναγνωρίζουν πως η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει μια διπλή κρίση, τόσο στον Έβρο με την πίεση που δέχεται  στα σύνορά της, όσο και απέναντι στον κορωνοϊό. Σε όλα τα camps που υπάρχουν μετανάστες τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, προστατεύοντας τη δημόσια Υγεία» είπε στο Euronews ο Βασίλης Κικίλιας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή