Γαλλία: Παρατείνεται δύο εβδομάδες η καραντίνα - Άλλοι 299 νεκροί σε μια μέρα

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 19:27
UPD:21:05
REUTERS/GONZALO FUENTES
A- A A+

Την παράταση για δύο εβδομάδες, μέχρι τις 15 Απριλίου, της καραντίνα στη χώρα λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρ Φιλίπ.

«Μετά από αυτές τις πρώτες 10 ημέρες περιορισμού, είναι σαφές ότι βρισκόμαστε μόλις στην αρχή αυτού του επιδημικού κύματος. Έχει κατακλύσει την ανατολική Γαλλία και τώρα φτάνει στην περιοχή του Παρισιού και στη βόρεια Γαλλία» εξήγησε ο Φιλίπ.

Για τον λόγο αυτόν, τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας που θα έληγαν την επόμενη Τρίτη θα παραταθούν για άλλες δύο εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το μέτρο θα παραταθεί ξανά, αν κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο λόγω της κατάστασης.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό απόψε, άλλοι 299 άνθρωποι πέθαναν σήμερα στη χώρα από τον Covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 1.995.

Στον απολογισμό που ανακοινώνουν οι γαλλικές αρχές λαμβάνονται υπόψη μόνον οι άνθρωποι που πεθαίνουν σε νοσοκομεία, όμως σύντομα σκοπεύουν να συμπεριλάβουν και τους θανάτους σε οίκους ευγηρίας, κάτι που πιθανολογείται ότι θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των θυμάτων.

Ο Ζερόμ Σαλμόν, ο επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας, είπε επίσης ότι μέσα σε 24 ώρες αυξήθηκαν κατά 13% τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που πλέον φτάνουν τα 32.964.

Από τους ασθενείς που νοσηλεύονται, οι 3.787 είναι σε σοβαρή κατάσταση και χρειάζονται μηχανική υποστήριξη, κάτι που σημαίνει ότι σχεδόν οι μισές από τις 8.000 νοσοκομειακές κλίνες που είναι εξοπλισμένες με αναπνευστήρες είναι κατειλημμένες.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή