Τυνησία: Βομβιστική επίθεση έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 14:33
UPD:16:46
REUTERS/ZOUBEIR SOUISSI
A- A A+

Δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα ανατίναξαν σήμερα τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τύνιδα, την πρωτεύουσα της Τυνησίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι δύο και να τραυματιστούν πέντε αστυνομικοί και ένας πολίτης, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Λίγο αργότερα, ένας αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του.

Πρόκειται για την σοβαρότερη επίθεση που σημειώνεται στη χώρα μετά το καλοκαίρι.

Αξιωματούχοι της πρεσβείας επιβεβαίωσαν στην επίσημη διεύθυνση της πρεσβείας στο Twitter την επίθεση και κάλεσαν τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Ένας δημοσιογράφος του Reuters είδε μια καμένη, κατεστραμμένη μοτοσυκλέτα και ένα κατεστραμμένο περιπολικό σε απόσταση λίγων μέτρων από την κεντρική είσοδο της πρεσβείας, ενώ ένα ελικόπτερο πετούσε πάνω από το κτήριο γύρω από το οποίο είχαν συγκεντρωθεί πολλοί αστυνομικοί.

EURONEWS

Το Radio Mosaique, ένας τοπικός ραδιοσταθμός, μετέδωσε ότι ο δράστης τραυμάτισε πέντε αστυνομικούς την ώρα που ανατινάχθηκε. Η ίδια πηγή μετέδωσε επίσης ότι πιθανόν να υπάρχει και δεύτερος δράστης.

Σειρήνες ακούγονταν στον βασικό αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη συνοικία Λακ, όπου βρίσκεται η πρεσβεία, με την Τύνιδα και τα προάστια στον βορρά.

Το περασμένο καλοκαίρι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τρεις επιθέσεις που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα, περιλαμβανομένης μιας κοντά στη γαλλική πρεσβεία από την οποία σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και μιας άλλης από την οποία τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι στη διάρκεια επιχείρησης ασφαλείας για τη σύλληψη ενός δράστη.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή