Κ. Μητσοτάκης: Χειραγωγημένα fake news από κράτη που συνειδητά διαστρεβλώνουν την αλήθεια

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 17:26
UPD:17:52
Eurokinissi/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
A- A A+

Με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Συλλούρη, συναντήθηκε την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε η ανάγκη επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στη βάση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και η προκλητική και παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, η οποία λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για την ευρύτερη περιοχή.

«Χαιρόμαστε πολύ που σας υποδεχόμαστε σε αυτή την ενδιαφέρουσα και δύσκολη συγκυρία, όπου νομίζω ότι η συμπαράσταση της Κύπρου στην Ελλάδα και της Ελλάδας στην Κύπρο είναι περισσότερο απαραίτητη παρά ποτέ και περισσότερο δεδομένη παρά ποτέ» τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνάντησης. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας την οποία έχουν αναπτύξει Ελλάδα και Κύπρος, καθώς και για το εξαιρετικό, όπως είπε, πλαίσιο συνεργασίας που υπάρχει με τη Βουλή των Ελλήνων και με τον πρόεδρό της. «Πιστεύω πολύ στην κοινοβουλευτική διπλωματία, ειδικά σε αυτούς τους καιρούς» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε λέγοντας πως «είναι πάρα πολύ σημαντικό να μπορούμε να εξηγούμε το δίκαιο των θέσεών μας και να αντιμετωπίζουμε ένα καινούριο φαινόμενο, που είναι τα χειραγωγημένα fake news από κράτη τα οποία επιδιώκουν συνειδητά να διαστρεβλώνουν την αλήθεια. Άρα, και η σωστή ενημέρωση σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο σε επίπεδο εκτελεστικής εξουσίας, αλλά και σε επίπεδο νομοθετικής, έχει πολύ μεγάλη σημασία».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή