Ευρωπαϊκή Επιτροπή: 232 εκατ. ευρώ για τον κοροναϊό - Κοινή αποστολή ΕΕ-ΠΟΥ στην Ιταλία

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 14:59
UPD:15:07
EPA/ABIR SULTAN
A- A A+

«Κατόπιν των εξελίξεων στην Ιταλία, η Επιτροπή ενισχύει τη στήριξή της προς τα κράτη μέλη με νέα δέσμη βοήθειας ύψους 232 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο των εργασιών ετοιμότητας, έκτακτης ανάγκης και σχεδιασμού της απόκρισης για την ανάσχεση της εξάπλωσης του ιού COVID-19» δήλωσε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου.

Ανακοίνωσε επίσης ότι κοινή αποστολή εμπειρογνωμόνων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας θα αναχωρήσει αυτή την εβδομάδα για να στηρίξει τις ιταλικές αρχές.

EURONEWS

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων και Ευρωπαίος Συντονιστής Αντιμετώπισης Έκτακτων αναγκών, Γιάνες Λέναρτσιτς, δήλωσε ότι «έχουν ήδη χαθεί πάνω από 2.600 ζωές, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να προετοιμαστούμε σε όλα τα επίπεδα». Ειδικά για το νέο πακέτο βοήθειας, είπε ότι «θα στηρίξει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έτσι ώστε οι χώρες που διαθέτουν πιο αδύναμα συστήματα υγείας να μη μείνουν πίσω».

«Δεδομένου ότι τα κρούσματα αυξάνονται, η δημόσια υγεία αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υπογραμμίζοντας ότι επιβάλλεται «η διεθνής κοινότητα να συνεργαστεί με στόχο την ενίσχυση της ετοιμότητας στην Ευρώπη, στην Κίνα και οπουδήποτε αλλού». Η ίδια τόνισε πως «η Ευρώπη είναι παρούσα για να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή