Διευκρινίσεις από την Euroleague για την επίθεση στους διαιτητές

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020 22:00
UPD:22:10
facebook.com/profile
A- A A+

Αργά το βράδυ της Κυριακής η Euroleague, μέσω του διευθυντή αγωνιστικών μεμάτων, Έντουαρντ Σκοτ, έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με το περιεχόμενο της αρχικής ανακοίνωσής της για την επίθεση που δέχτηκαν οι διαιτητές του αγώνα Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα, στην Αθήνα.

Αναλυτικά: «Η σημερινή ανακοίνωση της Euroleague δεν αφορά τους Έλληνες φιλάθλους, τις ελληνικές αρχές και την Ελλάδα εν γένει. Αφορά το ότι δεν θέλουμε να επιτρέψουμε σε μια μικρή μερίδα ατόμων που προχωρά σε εγκληματικές ενέργειες, να αποτρέψει τους χιλιάδες και τα εκατομμύρια των Ελλήνων φιλάθλων να απολαμβάνουν τα παιχνίδια με ασφάλεια και σεβασμό,» δήλωσε ο Έντουαρντ Σκοτ. Η αρχική ανακοίνωση της Euroleague άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο, εφόσον επαναληφθεί κάτι ανάλογο, να μεταφέρει εκτός Ελλάδας όλους τους αγώνες στις διοργανώσεις που διεξάγονται υπό τη σκέπη της.

Αναλυτικά η διευκρινιστική δήλωση του Διευθυντή Αγωνιστικών Θεμάτων της Euroleague Έντουαρντ Σκοτ: «Για να αποφύγουμε οποιαδήποτε παρεξήγηση, η σημερινή ανακοίνωση της Euroleague δεν αφορά τους Έλληνες φιλάθλους, τις ελληνικές αρχές και την Ελλάδα εν γένει. Αφορά το ότι δεν θέλουμε να επιτρέψουμε σε μια μικρή μερίδα ατόμων που προχωρά σε εγκληματικές ενέργειες, να αποτρέψει τους χιλιάδες και τα εκατομμύρια των Ελλήνων φιλάθλων να απολαμβάνουν τα παιχνίδια με ασφάλεια και σεβασμό. 

Αυτό περιλαμβάνει το να φέρνουν φίλους, οικογένειες και παιδιά στο γήπεδο, χωρίς να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, όπως πρέπει να συμβαίνει το 2020. Πρόκειται για την προστασία των παικτών, των προπονητών, των διαιτητών, των διοικήσεων, των δημοσιογράφων και κάθε άλλου διαπιστευμένου ατόμου, επιτρέποντάς τους να παράγουν ένα σπουδαίο θέαμα στο παρκέ, χωρίς να νιώθουν απειλή με οποιονδήποτε τρόπο ανά πάσα στιγμή.

Όλοι όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό πρέπει να δώσουν το καλύτερο για να διασφαλίσουν ότι οποιαδήποτε τέτοια συμπεριφορά θα τιμωρηθεί και θα εξαλειφθεί από τον αθλητισμό εντελώς. Όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να το πετύχουμε μια για πάντα».

 

Προτεινόμενα για εσάςΑθλητικές Μεταδόσεις