Πιο αυστηρούς ελέγχους στα αεροδρόμια για άνδρες μουσουλμάνους προτείνει ο CEO της Ryanair

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020 09:05
REUTERS/Francois Lenoir
A- A A+

Οι αρχές θα πρέπει να κάνουν το προφίλ Μουσουλμάνων ανδρών και να τους υποβάλλουν σε πιο αυστηρούς ελέγχους στα αεροδρόμια, «γιατί από εκεί προέρχεται η απειλή» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ιρλανικής αεροπορικής εταιρείας Ryanair σε συνέντευξή του στους Times. Πρόκειται για μία δήλωση που έχει ήδη πυροδοτήσει αντιδράσεις.

Με βάση κατευθυντήριες γραμμές για το προφίλ, επιβάτες που κρίνεται ότι μπορεί να συνιστούν απειλή τρομοκρατίας «σε γενικές γραμμές είναι άνδρες μουσουλμάνοι» είπε ο Μάικλ Ολίρι, προσθέτοντας ότι σήμερα τα περισσότερα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια είναι «εντελώς άσχετα». 

«Ποιποι είναι οι βομβιστές; Θα είναι άνδρες που ταξιδεύουν μόνοι... Δεν μπορείς να πεις πράγματα, γιατί είναι ρατσισμός, αλλά σε γενικές γραμμές θα είναι άνδρες μουσουλμανικού θρησκεύματος. Πριν από τριάντα χρόνια ήταν οι Ιρλανδοί. Εάν από εκεί έρχεται η απειλή, αντιμετωπίζεις την απειλή» φέρεται να είπε στους Times. 

H Ryanair δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Bloomberg για σχόλιο. Εκπρόσωπος του Μουσουλμανικόυ Συμβουλίου Βρετανίας κατηγόρησε τον Ολίρι για διακρίσεις και εξέφρασε την απογοήτευσή του που τέτοια σχόλια προέρχονται από τον CEO μίας μεγάλης αεροπορικής εταιρείας. 

Πηγή: Bloomberg 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή