Η ομάδα ρομποτικής του Πρότυπου Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης για 4η χρονιά σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 16:48
UPD:16:55
A- A A+

Για τέταρτη συνεχόμενη φορά ομάδα δεκαεπτά μαθητών από το Πρότυπο Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης συμμετέχει στον Πανελλήνιο διαγωνισμό CanSat in Greece, προκριματικό του Πανευρωπαϊκού διαγωνισμού CanSats in Europe, που διοργανώνεται από την ESA (European Space Agency) εδώ και 8 χρόνια.

Η ομάδα ονομάζεται Orion και υπεύθυνος καθηγητής είναι ο Δρ. Χρήστος Φανίδης.Επί δύο συνεχόμενα έτη (2016 – 2017 και 2017-2018) κατέκτησε τη 2η θέση στους αντίστοιχους Πανελλήνιους διαγωνισμούς κατασκευάζοντας πρωτοποριακούς δορυφόρους. Πέρυσι (2018-2019) κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στον διαγωνισμό και προκρίθηκε να συμμετέχει στον αντίστοιχο Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό στη Μπολόνια της Ιταλίας.

Η εφετινή ομάδα του σχολείου επελέγη να είναι ανάμεσα στις 10 ομάδες από όλη την Ελλάδα που τελικά θα συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό 2019-2020. 

Ο διαγωνισμός

Το CanSat είναι ένας διαγωνισμός Διαστημικής, στον οποίο οι συμμετέχουσες ομάδες καλούνται να κατασκευάσουν έναν δορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού, ο οποίος θα εκτοξευθεί σε υψόμετρο 1000 μέτρων και κατά την κάθοδο θα εκτελέσει μια αποστολή την οποία θα έχουν σχεδιάσει και υλοποιήσει οι μαθητές μόνοι τους, παράλληλα με μία υποχρεωτική αποστολή, η οποία έχει οριστεί από τους διοργανωτές. Και οι δύο αποστολές έχουν ως κύριους άξονες την συλλογή μετρήσεων με ηλεκτρονικούς αισθητήρες και την ραδιομετάδοσή τους στο σταθμό βάσης στο έδαφος. Ο σταθμός βάσης και ο δορυφόρος ελέγχονται από μικροεπεξεργαστή Arduino.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή