Κοροναϊός-Κίνα: Υποχώρηση των νέων κρουσμάτων - Επιφυλακτικός ο ΠΟΥ

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 19:40
UPD:19:41
REUTERS/THOMAS PETER

People who said they arrived from Hubei province after passing a checkpoint at the Jiujiang Yangtze River Bridge, head to the train station in Jiujiang, Jiangxi province, China, as the country is hit by an outbreak of a new coronavirus, January 31, 2020. REUTERS/Thomas Peter

A- A A+

Τον μικρότερο αριθμό νέων κρουσμάτων από τον Ιανουάριο, τότε που άρχισε η επιδημία του κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα η Κίνα, ενώ μειωμένος ήταν και ο αριθμός των θανάτων, στοιχεία που δείχνουν επιβράδυνση της επιδημίας. Παρ' όλα αυτά, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά επιφύλαξη και όχι υπερβολική αισιοδοξία ότι τα χειρότερα στην επιδημία του κοροναϊού έχουν παρέλθει.

Η εξάπλωση του ιού έχει «παραλύσει» την κινεζική οικονομία ενώ προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, εγείροντας ανησυχίες και για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης. Η Apple προειδοποίησε για πλήγμα στις πωλήσεις, καθώς ο κοροναϊός πλήττει την προσφορά και ζήτηση στην Κίνα, μια ανακοίνωση που προκάλεσε τριγμούς στα διεθνή χρηματιστήρια.

Την ίδια στιγμή, ο διευθυντής κορυφαίου νοσοκομείου στην πόλη Βουχάν, που βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας, απεβίωσε λόγω της ασθένειας. Οι αξιωματούχοι της Κίνας ανέφεραν σήμερα 1.886 νέα κρούσματα. Είναι η πρώτη φορά από τα τέλη Ιανουαρίου που ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι κάτω από 2.000, με το σύνολο να φθάνει τα 72.436. Την ίδια στιγμή, καταγράφηκαν 98 νέοι θάνατοι, ενώ για πρώτη φορά από τις 11 Φεβρουαρίου ο αριθμός είναι κάτω από το όριο του 100.

«Τα στοιχεία δείχνουν υποχώρηση των νέων κρουσμάτων», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγιεσούς, «θα πρέπει όμως να ερμηνευθούν με μεγάλη προσοχή», πρόσθεσε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή