Κολομβία: Έκρηξη σε φορτηγό - Επτά άνθρωποι και 11 τραυματίες

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 08:08
UPD:10:29
EPA/Leonardo Munoz

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Έκρηξη σημειώθηκε σε όχημα μεταφορών δημόσιας χρήσης που βρισκόταν σε κίνηση στον Παναμερικανικό αυτοκινητόδρομο, στη νοτιοδυτική Κολομβία, το βράδυ της Δευτέρας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 11, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, που πάντως απέκλεισαν την υπόθεση της επίθεσης.

Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματικό του στρατού της Κολομβίας, τον στρατηγό Χόρχε Όγιος, το φορτηγάκι εξερράγη στη Ρόσας, στην περιφέρεια Κάουκα, προκαλώντας ζημιές και σε άλλα αυτοκίνητα.

Αρχικά ο Συνήγορος του Λαού, ανεξάρτητη αρχή υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταδίκασε μέσω Twitter την «επίθεση με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες» κάνοντας λόγο για μια «σκληρή» ενέργεια που έπληξε πολίτες «στα τυφλά», όπως και η αντιπροσωπεία του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Όμως, σχεδόν αμέσως, η εκδοχή αυτή της επίθεσης διαψεύστηκε από τον κολομβιανό στρατό.

«Δεν πρόκειται για επίθεση, ένα ημιφορτηγό δημόσιας χρήσης που πήγαινε από το Πάστο προς το Κάλι εξερράγη εν μέση οδώ», είπε ο στρατηγός Όγιος στη συνέντευξη που παραχώρησε στην πόλη Ποπαγιάν (νοτιοδυτικά). Σύμφωνα με τον στρατηγό, ξέσπασε φωτιά που εξαπλώθηκε σε άλλα αυτοκίνητα, μπροστά και πίσω από το φορτηγάκι.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή