Ματαίωση του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη λόγω κοροναϊού

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 11:29
UPD:11:38
REUTERS/NACHO DOCE
A- A A+

Το Mobile World Congress, η ετήσια έκθεση της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών που προσελκύει πάνω από από 100.000 επισκέπτες στη Βαρκελώνη ματαιώθηκε την Τετάρτη μετά από μαζική έξοδο εκθετών λόγω φόβων για ξέσπασμα κοροναϊού.

Όπως αναφέρει το Reuters, η διοργανώτρια GSMA ανακοίνωσε πως ακύρωσε την έκθεση, που θα διαρκούσε από τις 24 ως τις 27 Φεβρουαρίου, παρά τις διαβεβαώσεις από τις τοπικές και εθνικές αρχές πως θα ήταν ασφαλής η πραγματοποίησή της.

«Η GSMA ακύρωσε τη MWC Barcelona 2020 επειδή ο διεθνής προβληματισμός σχετικά με το ξέσπασμα του κοροναϊού, οι ανησυχίες για τα ταξίδια και άλλες συνθήκες καθιστούν αδύνατον να πραγματοποιήσει το event» είπε ο Τζον Χόφμαν, διευθύνων σύμβουλος της GSMA.

Η ανακοίνωση έλαβε χώρα μετά από μια έκτακτη συνάντηση του συμβουλίου, η οποία έγινε στον απόηχο της απόσυρσης μεγάλων Ευρωπαίων συμμετεχόντων, μεταξύ των οποίων και η Deutsche Telekom, η Vodafone, η ΒΤ και η Nokia. H ισπανική Telefonica, ένας από τους μεγαλύτερους «παίκτες» που παρέμεναν στη διοργάνωση, ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι κατανοεί την απόφαση της GSMA. Ωστόσο τόνισε ότι θα υποστηρίζει πάντα τη Βαρκελώνη ως πόλη που φιλοξενεί το Mobile World Congress.

Η δήμαρχος της Βαρκελώνης, Άντα Κολάου, είχε δηλώσει νωρίτερα πως ήθελε να στείλει «μήνυμα ηρεμίας», επιμένοντας ότι η πόλη ήταν έτοιμη να διοργανώσει την έκθεση, ενώ αξιωματούχοι του χώρου της υγείας στην Ισπανία διαβεβαίωναν ότι δεν υπήρχε λόγος ματαίωσης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ζητήσει ψυχραιμία, ωστόσο αυτό φαίνεται πως δεν καθησύχασε πολλούς συμμετέχοντες. Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Telekom, Τιμ Χόετζες, έγραψε στο LinkedIn πως σκοπός της εταιρείας και του Mobile World Congress είναι να φέρνουν ανθρώπους κοντά και να τους διασυνδέουν, ωστόσο οι συναθροίσεις μεγάλου αριθμού ανθρώπων με πολλούς διεθνείς καλεσμένους αποτελεί κίνδυνο, και ότι «να πάρουμε αυτό το ρίσκο θα ήταν ανεύθυνο».

Η κινεζική εκπροσώπηση στην έκθεση, σύμφωνα με το Reuters, ανερχόταν στα 5.000-6.000 άτομα τα τελευταία χρόνια, κάτι που ενδεχομένως να καθιστούσε τη διοργάνωση ευάλωτη- δεδομένου πως οι νεκροί από το ξέσπασμα του ιού στην Κίνα έχουν ξεπεράσει τους 1.100.

 

Προτεινόμενα για εσάς