Ν. Κεραμέως: Πρώτα η επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μετά η αξιολόγησή τους

Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020 09:22
UPD:10:28
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Τις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την αξιολόγηση αποκαλύπτει η αρμόδια υπουργός Νίκη Κεραμέως με ανάρτησή της στο Twitter.

Όπως διευκρινίζει η κ. Κεραμέως πρώτο βήμα για το υπουργείο, αποτελεί η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και η αξιολόγηση των σχολείων και στη συνέχεια θα γίνει η αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών.

«Σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ο σχεδιασμός μας για την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι σαφής και ξεκάθαρος: πρώτο βήμα η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και στη συνέχεια η αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών» αναφέρει συγκεκριμένα στην ανάρτησή της.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο διευκρινίζει ότι η εισαγωγή της αξιολόγησης στα σχολεία «υλοποιείται με βάση τον αρχικό σχεδιασμό και τις προγραμματικές μας εξαγγελίες:

▪ 1ο στάδιο η επιμόρφωση εκπαιδευτικών και η αξιολόγηση σχολικών μονάδων,

▪ 2ο στάδιο η αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών».

Όπως επισημαίνεται, η υλοποίηση του σχεδιασμού γίνεται σε δυο φάσεις, προκειμένου να οργανωθεί και να λειτουργήσει σωστά και με στόχο την εμπέδωση της εμπιστοσύνης στο νέο σύστημα.

«Αυτό ακριβώς είχαμε εξαγγείλει το Νοέμβριο 2018 στην παρουσίαση του προγράμματος της Ν.Δ., γι’ αυτό ακριβώς δεσμευτήκαμε και τον Ιούλιο 2019 στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, και αυτό κάνουμε σήμερα. Συνεκτική προσέγγιση και κλιμακωτή υλοποίηση. Με σεβασμό στον εκπαιδευτικό και ευθύνη απέναντι στην κοινωνία» αναφέρει το υπουργείο, προσθέτοντας πως «η δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων για ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν ευνοεί κανέναν».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή