Παράταση και ανανέωση για τις «Εικαστικές εκτοξεύσεις» στην καρδιά της Αθήνας

Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2020 08:01

Κώστας Ευαγγελάτος, Ιδεόμορφη

A- A A+

Η έκθεση ζωγραφικών έργων και ψηφιακών συνθέσεων του εικαστικού, λογοτέχνη, θεωρητικού τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο «Εικαστικές εκτοξεύσεις», που παρουσιάζεται στον χώρο του Polis Art Café παρατείνεται έως τις 16 Φεβρουαρίου [Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, (Αρσάκειο- Αίθριο Στοάς του Βιβλίου)].

Η πολυεπίπεδη έκθεση  απαρτίζεται από χαρακτηριστικές ζωγραφικές και ψηφιακές συνθέσεις με μορφές και συμβολικά σχήματα, ιδιαίτερης χρωματικής και ποιητικής ατμόσφαιρας και προξενούν γόνιμο αισθητικό διάλογο με το κοινό.

Ορισμένα από τα έργα της έκθεσης, η οποία ανανεώθηκε, έχουν εκτεθεί σε διεθνείς εκθέσεις του καλλιτέχνη και έχουν εκδοθεί σε λευκώματα τέχνης και ημερολόγια.

Κώστας Ευαγγελάτος, Σωματογραφικό Σύμπλεγμα, παστόζο λάδι 70χ100 εκ.

Ο Καθηγητής Στέλιος Λυδάκης, ιστορικός τέχνης, επίτιμος διευθυντής του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών αναφέρει για την έκθεση: «Χρώμα και σχήματα, φωτεινά και σκοτεινά σημεία μετουσιώνονται θαρρείς σε νότες μιας υπερκόσμιας παρτιτούρας, που μεταφράζεται άμεσα σε μουσική συμφωνία, με τον χαρακτήρα προσωπικών συλλήψεων.

Στην περίπτωση αυτή ο Κώστας Ευαγγελάτος προχωρεί στη μετάλλαξη του φυσικού φαινομένου σε μια ποιητική βίωση η οποία δε θέλει να διδάξει, αλλά να κάνει την ψυχή του θεατή να χαρεί, όπως έλεγε ο Ερατοσθένης: «Ποιητής έφη πάντα στοχάζεσθαι ψυχαγωγίας, ου διδασκαλίας».

Κώστας Ευαγγελάτος, Έκρηξη

O ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς, μεταξύ άλλων, αναφέρει σε κριτική του για τις «Εικαστικές εκτοξεύσεις»: «Με ακρίβεια και δεξιοτεχνία στην αναπαράσταση o Kώστας Ευαγγελάτος διατηρεί το μεγαλείο στην υπερβατικότητα και στην τεχνική οντότητα των εικαστικών αποδόσεων του. Οι καταθέσεις του προέρχονται από στοχαστικές σκέψεις και απεικονίζουν αρχετυπικές εικόνες.

Κώστας Ευαγγελάτος, έκθεση στο Polis Art

Τα πρόσωπα, οι σωματογραφίες, οι ανθογραφίες, οι μορφές και τα σχήματα εμπεριέχουν μια ενοποιητική γραμμή που ως αντίληψη αποκαλύπτει ένα βαθυστόχαστο περιεχόμενο δεδομένων ερωτικού, συμβολικού και ποιητικού ύφους».

Πληροφορίες: 210 7294259 - 6944621286

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή