Ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία περί πολυϊδιοκτησίας στο ποδόσφαιρο ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 21:35
UPD:21:42
George Vitsaras / SOOC/George Vitsaras
A- A A+

Τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, η οποία θα διεξαχθεί αύριο, Τετάρτη, στις 13:00, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, επί της τροπολογίας της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη, για την αντιμετώπιση φαινομένων πολυϊδιοκτησίας στο ποδόσφαιρο.

Αναφερόμενος στους λόγους κατάθεσης του σχετικού αιτήματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, είπε ότι η τροπολογία είναι διόρθωση λάθους με ένα άλλο λάθος. Ο κ. Τσακαλώτος ρώτησε εάν είναι αλήθεια ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης «έβαλε δύο ανθρώπους του στην επιτροπή», σημείωσε ότι μετά «δεν του άρεσε το πόρισμα» και διερωτήθηκε ότι «για να διορθώσετε τα λάθη, φέρατε τροπολογία που παρεμβαίνει ευθέως στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου με αναδρομική ισχύ; Να ξέρετε ότι τον διαιτητή που διορθώνει ένα λάθος με ένα άλλο, τον βρίζουν οι πάντες» είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «εάν δεν σας άρεσε η επιτροπή, θα μπορούσατε να είχατε εφαρμόσει νόμο Βασιλειάδη και να είχατε βάλει μια νέα επιτροπή, που να έχει την κάλυψη της (κοινοβουλευτικής) επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων. Δεν σας αρέσει η Βουλή και η λογοδοσία, γι' αυτό φτάσατε εδώ» είπε ο κ. Τσακαλώτος.

«Το δικό μας ένστικτο είναι να ακολουθήσουμε το ΚΚΕ και το Κίνημα Αλλαγής και να αποχωρήσουμε, διότι είμαστε ενάντια στην τροπολογία, αλλά και στον χειρισμό που μας έφτασε στα φαινόμενα "διχασμού" που μας περιέγραψε η υπουργός Πολιτισμού» συμπλήρωσε ο κ. Τσακαλώτος και συνέχισε: «Θέλουμε, όμως, να το ψηφίστε ένας-ένας, μία-μία, με ονομαστική ψηφοφορία. Γι' αυτό την καταθέσαμε. Θέλουμε όλοι οι βουλευτές, αφού φτιάξατε το μπάχαλο, να πάρετε και την ευθύνη αυτού που κάνατε» είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή