Αποφυλακίστηκε με όρους το πρώην στέλεχος της Siemens Πρ. Μαυρίδης

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 18:16
UPD:18:20
REUTERS/© Michaela Rehle / Reuters
A- A A+

Εκτός φυλακής βρίσκεται το άλλοτε υψηλόβαθμο στέλεχος της ελληνικής Siemens Πρόδρομος Μαυρίδης, ο οποίος καταδικάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο για τη σύμβαση «8002» της γερμανικής εταιρείας με τον ΟΤΕ και ήταν ανάμεσα στους τρεις στους οποίους το δικαστήριο δεν έδωσε αναστολή στην έφεσή τους.

Ο πρώην γενικός διευθυντής της ελληνικής Siemens, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών για νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων, υπέβαλε αίτημα στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών προκειμένου να του δοθεί αναστολή στην έκτιση της ποινής του, επικαλούμενος λόγους υγείας.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτησή του, διατάσσοντας την αποφυλάκιση του με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας του μία φορά κάθε μήνα.

Για την υπόθεση της «8002» το δικαστήριο καταδίκασε 22 από τους 54 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων πρώην υψηλότατα στελέχη του γερμανικού κολοσσού και της ελληνικής θυγατρικής, καθώς και πρώην στελέχη του ΟΤΕ. Σε τρεις από αυτούς, τους Πρόδρομο Μαυρίδη και Γιώργο Σκαρπέλη στους οποίους επιβλήθηκε κάθειρξη 15 ετών, καθώς και στη σύζυγο του καταζητούμενου Χρήστου Καραβέλα, Μάρθα, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών, το δικαστήριο αρνήθηκε να χορηγήσει αναστολή και έτσι οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή