Αρχηγός ΕΛΑΣ: «Πλήρως καταδικαστέες» τέτοιες συμπεριφορές αστυνομικών

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020 22:17
UPD:22:19
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

«Ως φυσική ηγεσία, αλλά και η πολιτική ηγεσία, είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες συμπεριφορές. Η αντίδρασή μας ήταν άμεση. Τέτοιες συμπεριφορές είναι πλήρως καταδικαστέες και δεν μπορούμε να τις ανεχτούμε».

Αυτά δήλωσε απόψε στην Πάτρα ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ερωτηθείς σχετικά μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να βιαιοπραγεί σε βάρος 11χρονου στο Μενίδι της Αττικής, καθώς και για την απόφαση του αρχηγείου του Σώματος να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση και να τεθούν σε διαθεσιμότητα και οι τέσσερις αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο συμβάν.

Ο αρχηγός της αστυνομίας επισκέφθηκε την Πάτρα, προκειμένου να παρευρεθεί σε εκδήλωση που οργάνωσαν οι ενώσεις εν ενεργεία και απόστρατων αστυνομικών, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους.

Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Μιχάλης Καραμαλάκης επισήμανε ότι «κάθε αστυνομικός σήμερα επιτελεί με ευσυνειδησία το καθήκον του και γίνεται μέτοχος με το ήθος και την αξιόλογη προσωπικότητά του στη διαμόρφωση της γενικότερης εικόνας του σώματος» και πρόσθεσε: «Αφουγκράζομαι και κατανοώ ως αρχηγός του σώματος αυτή την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία κάθε συναδέλφου αστυνομικού, ο οποίος καθημερινά με επαγγελματισμό και συνέπεια στέκεται δίπλα στον πολίτη και τον εξυπηρετεί χωρίς όρια με προσωπική και οικογενειακή επιβάρυνση και με εργασιακή επικινδυνότητα».

Προηγουμένως, ο κ. Καραμαλάκης είχε σύσκεψη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, μαζί με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή και τους αστυνομικούς διευθυντές των τριών νομών.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, «δόθηκαν κατευθύνσεις ώστε να είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί και να συμβάλουμε στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδος».

Παράλληλα, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ τόνισε ότι «έχουν γίνει αξιόλογες προσπάθειες το τελευταίο διάστημα από τους συναδέλφους, με την εξάρθρωση πολλαπλών κυκλωμάτων που εμπλέκονται σε ληστείες κλοπές και όχι μόνο», αλλά, όπως πρόσθεσε, «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω βελτίωση όσον αφορά στις δράσεις για την πάταξη της εγκληματικότητας».

Στη διάρκεια της σύσκεψης στο αστυνομικό μέγαρο, ο κ. Καραμαλάκης είπε ότι «συζητήθηκαν και άλλα θέματα, όπως το στεγαστικό, η ενίσχυση της στελέχωσης και της υλικοτεχνικής υποδομής, και μία σειρά άλλων ζητημάτων που είναι σε μία διαδικασία εξεύρεσης λύσεων».

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Πάτρα, ο Μιχάλης Καραμαλάκης επισκέφθηκε τη λιμενική ζώνη, προκειμένου όπως είπε, «να δω τι ακριβώς συμβαίνει με το μεταναστευτικό».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, «θα πρέπει να περιορίσουμε αυτό το φαινόμενο και προς αυτή την κατεύθυνση συσκεφθήκαμε για να βρούμε λύσεις».

Ο αρχηγός της αστυνομίας συναντήθηκε και με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αστυνομικών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή