Κ. Μητσοτάκης: Περισσότερες γυναίκες σε μελλοντικό ανασχηματισμό

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 10:49
UPD:10:51
DIMITRIS PAPAMITSOS
A- A A+

Την πρόθεσή του να αυξήσει τις γυναικείες παρουσίες στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο, όταν στο μέλλον προχωρήσει σε ανασχηματισμό, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην ιστοσελίδα «Politico», κατά την άφιξή του στο Νταβός, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο ύπατο αξίωμα της χώρας.

Δηλώνοντας ικανοποίηση για το έργο της κυβέρνησης και απαντώντας στην επισήμανση του «Politico» ότι οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται, ανέφερε ότι «αυτό είναι κάτι που σκοπεύω να αλλάξω στον πρώτο ανασχηματισμό», τονίζοντας ωστόσο ότι αυτός δεν είναι στα άμεσα σχέδιά του.

«Μόλις εκλέξαμε την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο στην ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας», ανέφερε επίσης εμφανώς ικανοποιημένος ο κ. Μητσοτάκης.

«Στόχος μου ήταν να επιλέξω ένα πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητα της χώρας και, δεύτερον, να καταστήσω απολύτως σαφές ότι προχωράμε σε μια νέα εποχή» πρόσθεσε. Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει λάβει «σημαντικές αποφάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα ζητήματα του περιβάλλοντος».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή