ΑΔΜΗΕ: Έκθεση γλυπτικής σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 19:09
UPD:20/01/2020 22:17
A- A A+

Από το δίκτυο μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος άντλησαν την έμπνευσή τους 29 σπουδαστές και απόφοιτοι της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό «Διασυνδέοντας την Ελλάδα», έπειτα από πρόσκληση του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας).

Η ιστορία, η εξέλιξη, το όραμα και οι επιμέρους στόχοι του ΑΔΜΗΕ αποτέλεσαν το βασικό «υλικό» των καλλιτεχνών για να βρουν την έμπνευσή τους και να δημιουργήσουν έργα που να αποτυπώνουν την ταυτότητα της Εταιρείας και τη σπουδαιότητα του έργου που επιτελεί.

Μετά από ψηφοφορία της ειδικής Επιτροπής που συστάθηκε από Καθηγητές της ΑΣΚΤ και της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ, αναδείχθηκαν τα τρία επικρατέστερα γλυπτά. Οι δημιουργοί βραβεύτηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Εταιρείας και η βράβευση συνοδεύτηκε από συμβολικό χρηματικό έπαθλο. Το σύνολο των έργων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό προβάλλονται σε ειδική έκθεση στο κτήριο του ΑΔΜΗΕ (Κωνσταντινουπόλεως 1, Περιστέρι).

ATHANASSIOS ANAGNOSTOPOULOS

Από αριστερά προς δεξιά: Γιώργος Χατζησπύρου (1ο βραβείο), Νίκος Τρανός, Πρύτανης ΑΣΚΤ, Αφροδίτη Λίτη, Καθηγήτρια ΑΣΚΤ, Μάνος Μανουσάκης, Πρόεδρος&CEO ΑΔΜΗΕ, Δήμητρα Μαρίνη (3ο βραβείο), Ρενάτα Μεθενίτη (2ο βραβείο)

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μανούσος Μανουσάκης, «με την πρωτοβουλία μας αυτή, στηρίζουμε ένα Δημόσιο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα και χτίζουμε γέφυρες ανάμεσα στο νέο καλλιτεχνικό έργο που παράγεται στην Ελλάδα και την κοινωφελή δράση του ΑΔΜΗΕ, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους εργαζομένους της εταιρείας να έρθουν σε επαφή με την Τέχνη στον ίδιο τον εργασιακό τους χώρο».

«Η έκθεση έργων τέχνης σε δημόσιους χώρους είναι για εμάς προτεραιότητα. Ευχαριστούμε τον ΑΔΜΗΕ τόσο γιατί έδωσε την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν το έργο τους, όσο και γιατί -δείχνοντας την κοινωνική του ευαισθησία και τον σεβασμό του προς τον πολιτισμό- έδωσε τη δυνατότητα στο κοινό που επισκέπτεται τους χώρους της, αλλά και στους εργαζομένους της να έρθουν σε επαφή με πνευματικά εργαλεία όπως είναι τα έργα τέχνης», αναφέρει από την πλευρά του ο Πρύτανης της ΑΣΚΤ, κ. Νίκος Τρανός. 

Ωράριο λειτουργίας της έκθεσης: 8 π.μ. με 8 μ.μ.
Τηλ.: 2109466774
Είσοδος ελεύθερη.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή