Το μυστήριο λύθηκε: Ποιοι άφηναν χαρτονομίσματα στους δρόμους ενός χωριού στη Βρετανία;

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 14:56
REUTERS/Benoit Tessier
A- A A+

Εδώ και περίπου πέντε χρόνια, πακέτα με χαρτονομίσματα έκαναν μυστηριωδώς την εμφάνισή τους στους δρόμους ενός χωριού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μετά από μακροχρόνιες έρευνες, τελικώς το μυστήριο λύθηκε.

Όπως αποκαλύφθηκε, κάποιοι «καλοί Σαμαρείτες» ήταν εκείνοι οι οποίοι άφηναν τα χρήματα στον δρόμο, επιθυμώντας να βοηθήσουν τους συγχωριανούς τους, στο Μπλάκχολ Κόλιαρι, στη βορειοανατολική Αγγλία.

Από το 2014, συνολικά 13 φορές κάτοικοι του χωριού βρήκαν πακέτα με χαρτονομίσματα των 20 λιρών, τα περισσότερα εκ των οποίων είχαν αφεθεί στο πεζοδρόμιο και ήταν συνολικής αξίας 2.000 λιρών.

Κάθε φορά, τα χαρτονομίσματα παραδίδονταν στην αστυνομία, με τις αρχές να παίρνουν καταθέσεις και να κάνουν έρευνες, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Αυτή τη βδομάδα, ωστόσο, αποκάλυψαν ότι τα χρήματα ήταν το «δώρο» δύο γενναιόδωρων ανθρώπων που ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους για το χωριό, με το οποίο διατηρούν «συναισθηματικούς δεσμούς» γιατί και οι ίδιοι επωφελήθηκαν από «ένα ανέλπιστο εύρημα».

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που πλέον έχουμε μια απάντηση σ’ αυτό το μυστήριο και πολύ χαρούμενος γιατί αποκλείσαμε την πιθανότητα να συνδέονται τα χρήματα με κάποια παρανομία ή με κάποιο ευάλωτο πρόσωπο», είπε ο Τζον Φόστερ, της τοπικής αστυνομίας, ευχαριστώντας τόσο του «καλούς Σαμαρείτες» όσο και τους κατοίκους που παρέδιδαν τα χρήματα.

Το χωριό υπήρξε κοινότητα ανθρακωρύχων έως τη δεκαετία του 1980, όταν και έκλεισαν τα ορυχεία.

Με πληροφορίες από AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή