Στ. Πέτσας: Ας αναλογιστεί τις ευθύνες του ο ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 09:21
UPD:09:27
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που επέρριπτε ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την απουσία της Ελλάδας από τη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Το να επιχαίρει ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή η Ελλάδα δεν προσεκλήθη σε μια διάσκεψη οι ρίζες της οποίας χρονολογούνται από εποχής του, μας ξεπερνά» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κάλεσε επίσης την αξιωματική αντιπολίτευση να αναλογιστεί τις ευθύνες της «καθώς τον Ιούνιο του 2015, οπότε η Γερμανία διοργάνωσε την πρώτη συνάντηση υψηλών αξιωματούχων του σχήματος Ρ5+5, που μετεξελίχθηκε στη Διαδικασία του Βερολίνου, αμέλησε έστω να θέσει το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ελλάδας».

«Απούσα λοιπόν τότε η χώρα μας με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στις διασκέψεις του Άμπου Ντάμπι (2017) και των Παρισίων (2018). Ο ΣΥΡΙΖΑ όφειλε, επίσης, να γνωρίζει ότι η διάσκεψη στο Παλέρμο αποτέλεσε μια ιταλική πρωτοβουλία, τελείως ξεχωριστή διαδικασία από αυτή του Βερολίνου» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας για να καταλήξει: «Τελικά, το μόνο πισωγύρισμα είναι η αλόγιστη απόπειρα κομματικής εκμετάλλευσης της εξωτερικής πολιτικής. Και σε αυτό, πάλι απομονωμένος βρίσκεται».

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή