Ιράν: Νέο βίντεο από τη στιγμή της κατάρριψης του ουκρανικού αεροσκάφους

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 22:56
UPD:23:11
A- A A+

Ένα νέο βίντεο από κάμερα ασφαλείας που δείχνει δύο ιρανικούς πυραύλους να πλήττουν το ουκρανικό αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από την Τεχεράνη με 176 επιβάτες, την 8η Ιανουαρίου, έφεραν στη δημοσιότητα οι New York Times. 

Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από μια ιρανική στρατιωτική βάση του Ιράν, σε απόσταση 12 χλμ από το αεροπλάνο και με διαφορά 30 δευτερολέπτων ο ένας από τον άλλο, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα.

Κανένας πύραυλος δεν προκάλεσε αμέσως την πτώση του αεροσκάφους και στο βίντεο διακρίνεται το αεροπλάνο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες και να στροβιλίζεται προς το αεροδρόμιο της Τεχεράνης, γράφουν οι New York Times.

Πριν από λίγες ημέρες η αμερικανική εφημερίδα είχε δημοσιεύσει βίντεο που αποτελούσε αναλυτική παρουσίαση των αποδεικτικών στοιχείων και ντοκουμέντων, λεπτό προς λεπτό, από την απογείωση του αεροσκάφους μέχρι τη στιγμή που καταρρίφθηκε από πύραυλο των Φρουρών της Επανάστασης.

«Για να μάθουμε τι συνέβη στην πτήση 752 αφού αναχώρησε από το αεροδρόμιο του Ιράν στις 8 Ιανουαρίου, συλλέξαμε δεδομένα πτήσης, αναλύσαμε βίντεο από αυτόπτες μάρτυρες και φωτογραφίες από το σημείο της συντριβής, ώστε να συνθέσουμε την καθαρότερη μέχρι στιγμής "εικόνα" για την ολέθρια πτήση των επτά λεπτών», αναφέρεται στην εισαγωγή του βίντεο, προτού ξεκινήσει η παρουσίαση όλων των διαθέσιμων στοιχείων.

Εν τω μεταξύ, υψηλόβαθμος ερευνητής από το Ιράν αναμένεται να μεταβεί στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες για να αποφασίσει εάν τα ουκρανικά εργαστήρια είναι κατάλληλα ώστε να αποκωδικοποιήσουν τα μαύρα κουτιά.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή