Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»: Διαμαρτυρία εργαζομένων την Τετάρτη για τις «τριτοκοσμικές συνθήκες»

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 12:31
UPD:12:32
Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αλεξάνδρα» οργανώνει αύριο, Τετάρτη, στις 9 το πρωί στο προαύλιο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως καταγγέλλει, το συγκεκριμένο νοσοκομείο αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του «από την αλλοπρόσαλλη διοίκηση που ασκεί η διοικήτρια και τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στα κτήρια και τις υποδομές του».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το Σωματείο Εργαζομένων καταγγέλλει τη διοικήτρια ότι παραμένει στη θέσης της παρ’ ότι έχει καταδικασθεί για κακοδιαχείριση. Καταγγέλλει δε παράνομες καθαιρέσεις και μετακινήσεις προϊσταμένων, εγκατάλειψη του Νοσοκομείου που παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα.

«Θάλαμοι νοσηλείας σε κακή κατάσταση, κρεβάτια χαλασμένα, πλυντήρια-λεβητοστάσιο-μαγειρεία που στεγάζονται σε ετοιμόρροπους χώρους, έλλειψη εξόδων κινδύνου, καμία πυρασφάλεια, καθόλου φύλαξη.

Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Στηρίζουμε και καλύπτουμε την κινητοποίηση των εργαζόμενων. Το υπουργείο Υγείας θα πρέπει άμεσα να επιληφθεί του ζητήματος» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή