ΗΠΑ: Η Γουόρεν υποστηρίζει ότι ο Σάντερς δεν πιστεύει ότι μία γυναίκα μπορεί να νικήσει τον Τραμπ

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 08:44
UPD:08:44
REUTERS/MIKE BLAKE
A- A A+

Επίθεση στον συνυποψήφιό της Μπέρνι Σλαντερς στην κούρσα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, τρεις εβδομάδες προτού αρχίσει αυτή η εκλογική μάχη από την Αϊόβα, εξαπέλυσε η Ελίζαμπεθ Γουόρεν. Εκ των επικρατέστερων Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020, η Γουόρεν δήλωσε χθες πως σε μία κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Σάντερς, εκείνος εξέφρασε την άποψη ότι καμία γυναίκα δεν μπορεί να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ – γεγονός το οποίο βέβαια αρνείται ο Σάντερς.

Η Γουόρεν, αναφέρει η «Guardian», παρουσίασε χθες τη δική της εκδοχή μίας τετ α τετ συζήτησης που είχαν οι δύο υποψήφιοι στην Ουάσιγκτον, στα τέλη του 2018.

«Μεταξύ των θεμάτων που προέκυψαν, ήταν τι θα συνέβαινε αν οι Δημοκρατικοί επιλέξουν γυναίκα υποψήφια. Εκτίμησα ότι μία γυναίκα μπορεί να νικήσει. Εκείνος διαφώνησε, Δεν θα ήθελα να πω περισσότερα για εκείνη την κατ’ ιδίαν συζήτηση, καθώς με τον Μπέρνι έχουμε περισσότερα κοινά παρά διαφορές στις απόψεις μας», σημείωσε η Γουόρεν.  

Ο Σάντερς από την πλευρά του αρνήθηκε την ιστορία της Γουόρεν, που είδε το φως της δημοσιότητας μέσω του CNN, και κατηγόρησε την ομάδα της ότι είπαν ψέματα για μία συνάντηση στην οποία δεν ήταν παρόντες.

«Αυτό που είπα εκείνο το βράδυ είναι ότι ο Τραμπ είναι σεξιστής, ρατσιστής και ψεύτης και πως θα εργαλειοποιήσει ό,τι μπορεί», τόνισε.

Τους τελευταίους μήνες, ο Σάντερς έχει κερδίσει έδαφος συγκριτικά με τη δυναμική που είχε η Γουόρεν το καλοκαίρι. Ο αγώνας ωστόσο, σύμφωνα με την «Guardian» παραμένει αμφίρροπος, καθώς Γουόρεν και Σάντερς αναμένεται να δώσουν μία μάχη στήθος με στήθος στην Αϊόβα.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή