Χίος: Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τις δομές μεταναστών

Ένταση κατά την προσέλευση του υφυπουργού Εργασίας Νότη Μηταράκη
Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 22:04
UPD:22:07
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS
A- A A+

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου  συνεδριάζει εκτάκτως με θέμα τη δημιουργία στο νησί νέας κλειστής δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, με τον υφυπουργό Εργασίας Νότη Μηταράκη να δίνει το παρών.

Ο κ. Μηταράκης, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ανέλυσε την πρόταση της κυβέρνησης για τη δημιουργία νέας κλειστής δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο της Χίο στη θέση του εν λειτουργία καταυλισμού της ΒΙΑΛ που ανακοίνωσε πως θα κλείσει.

Ο κ. Μηταράκης παρουσίασε επίσης το μέχρι σήμερα έργο της κυβέρνησης στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος.

Κατά την προσέλευση του υφυπουργού στο Δημαρχείο της Χίου, μικρή ομάδα συγκεντρωμένων έξω από το κτήριο (όπου πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας), άρχισαν να τον εξυβρίζουν και να πετούν εναντίον του αντικείμενα.

Κάποιοι προσπάθησαν και να τον ακολουθήσουν μέσα στο κτήριο πράγμα που πέτυχαν σπάζοντας την πόρτα του κτηρίου και παρασύροντας ομάδα αστυνομικών που βρισκόταν εκεί. Προς στιγμή και προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου διεκόπη η διαδικασία του Συμβουλίου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή