Στον συγγραφέα John le Carré το βραβείο «Olof Palme»

Για τη συνεισφορά του στην Δημοκρατία
Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 14:51
UPD:15:01
A- A A+

Ο συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων John le Carré θα τιμηθεί με το βραβείο Olof Palme για το ανθρωπιστικό μήνυμα στα έργα του και τη συνεισφορά του στην Δημοκρατία.   

Το βραβείο συνοδεύεται από 100.000 δολάρια και δίδεται κάθε χρόνο στη μνήμη του δολοφονηθέντος Σουηδού πρωθυπουργού Ούλωφ Πάλμε.

Η επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα πως τιμά τον 88χρονο συγγραφέα «για τον συναρπαστικό και ανθρωπιστικό τρόπο που επηρέασε μέσα από το έργο του την κοινή γνώμη, σε θέματα σχετικά με την ελευθερία του ατόμου και θεμελιώδη ζητήματα της ανθρωπότητας».   

«Συγκεντρώνοντας παγκόσμια προσοχή, διαρκώς μας προτρέπει να συζητήσουμε τα κυνικά παιχνίδια εξουσίας των μεγάλων δυνάμεων, την απληστία των πολυεθνικών, το ανεύθυνο παιχνίδι διεφθαρμένων πολιτικών με την υγεία και την ευημερία μας, την εξάπλωση του διεθνούς εγκλήματος, την ένταση στη Μέση Ανατολή και την ανησυχητική άνοδο του φασισμού και της ξενοφοβίας στην Ευρώπη και στην Αμερική», σημειώνουν οι διοργανωτές που αναγνωρίζουν την «εξαιρετική συνεισφορά του στον απαραίτητο αγώνα για την ελευθερία, την δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη».

/DAILY MAIL/REX/SHUTTERSTOCK
Αποδεχόμενος την τιμή, ο Le Carré ανακοίνωσε πως θα δωρίσει το χρηματικό ποσό στην μη κυβερνητική οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα». Η τελετή απονομής θα γίνει στην Στοκχόλμη στις 30 Ιανουαρίου.   

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή