Αεροσκάφη επιτήρησης στέλνει στη Μέση Ανατολή η Ιαπωνία

Δευτέρα, 06 Ιανουαρίου 2020 10:12
UPD:10:12
Konstantinos Tsakalidis / SOOC/Konstantinos Tsakalidis
A- A A+

Την ανάπτυξη ενόπλων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, με στόχο την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, εν μέσω των καταιγιστικών εξελίξεων, μετά τη δολοφονία του Ιρανού αξιωματούχου, Κασέμ Σολεϊμανί.

Μεταξύ άλλων, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός κάλεσε τις εμπλεκόμενες πλευρές να καταβάλλουν διπλωματικές προσπάθειες, ώστε να αμβλυνθεί η ένταση και να αποφευχθεί μια περαιτέρω κλιμάκωση.

«Η ένταση οξύνεται στη Μέση Ανατολή και ανησυχώ βαθιά. Περαιτέρω κλιμάκωση θα πρέπει να αποφευχθεί και καλώ τις ενδιαφερόμενες πλευρές να εξαντλήσουν τις διπλωματικές προσπάθειες ώστε να αμβλυνθεί η ένταση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Γνωστοποίησε δε, ότι η πρώτη αποστολή αεροσκαφών εναέριας επιτήρησης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου.

Μάλιστα, τον επόμενο μήνα (σ.σ. Φεβρουάριος), είναι πιθανή η ανάπτυξη και ενός ιαπωνικού αντιτορπιλικού στη θάλασσα του Κόλπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή της Μέσης Ανατολής πραγματοποιείται ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της θαλάσσιας μεταφοράς πετρελαίου, γεγονός το οποίο έχει σημάνει συναγερμό στη διεθνή κοινότητα, εν μέσω των κλιμακούμενων ιρανικών απειλών.

Η Τεχεράνη, άλλωστε, έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει για αντίποινα εις βάρος των ΗΠΑ, ζητώντας εκδίκηση για τον θάνατο του διοικητή της μονάδας «Quds» των Φρουρών της Επανάστασης.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή