Αύριο η απόφαση των διαιτητών

Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019 22:50
A- A A+

Την πρώτη ημέρα του χρόνου θα γίνει τελικώς η ψηφοφορία μεταξύ των Ελλήνων διαιτητών και βοηθών, προκειμένου να ληφθεί απόφαση αν θα συνεχίσουν την αποχή τους από τους αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου έως τις 17 Ιανουαρίου.

Η δια περιφοράς ψηφοφορία που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα δεν έγινε τελικώς, καθώς μετατέθηκε για το πρωί της Πρωτοχρονιάς (1/1).

Νωρίτερα σήμερα είχε γίνει τετράωρη συνάντηση της Super League, της ΕΠΟ και των διαιτητών για το θέμα. Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της Λίγκας προσπάθησαν να πείσουν τους Έλληνες διαιτητές να μην εμμείνουν στην απόφασή τους για αποχή, αφού αυτό θα φέρει πίσω τον προγραμματισμό που έχει γίνει για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Super League.

Στη συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Βαγγέλης Γραμμένος, αντιπροσωπεία της Λίγκας υπό τον πρόεδρο Μηνά Λυσάνδρου και αντιπροσωπεία των διαιτητών (Τζήλος, Ζαχαριάδης, Παπαπέτρου).

Οι εκπρόσωποι της διοργανώτριας προσπάθησαν να πείσουν τους Έλληνες διαιτητές να μην εμμείνουν στην απόφασή τους, καθώς αυτό θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στο καλαντάρι, ενώ θα ενεργοποιήσει τις σχετικές ρήτρες στα τηλεοπτικά συμβόλαια.

Οι Τζήλος, Ζαχαριάδης και Παπαπέτρου βρίσκονται σε επαφή με τους συναδέλφους τους, ώστε να αποφασίσουν από κοινού τη στάση που θα κρατήσουν, αν δηλαδή θα κατέβουν στους αγώνες ή αν θα επιμείνουν στην απόφασή τους για αποχή μέχρι και τις 17 Ιανουαρίου, προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις για την επίλυση των αιτημάτων τους.

«Ήταν μια μακρά συνάντηση, στην οποία ήταν παρόντες οι διαιτητές. Επειδή εκκρεμεί μια δική τους απόφαση που αφορά μια δική τους εσωτερική διαδικασία, δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ για κάποιο αποτέλεσμα. Για ό,τι προκύψει, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση της Λίγκας» δήλωσε ο πρόεδρος της Λίγκας, Μηνάς Λυσάνδρου.

Πιο αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο οποίος ανέφερε: «Ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση ανάμεσα στους φορείς. Ειπώθηκαν αρκετά πράγματα και θέλω να πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει. Σεβόμενος όμως το άτυπο συμβούλιο των διαιτητών, δεν θα επεκταθώ. Αυτό που λέω είναι μια διαπίστωση, απλά σέβομαι τη διαδικασία που θέλουν να ακολουθήσουν οι διαιτητές».

Ο αρχιδιαιτητής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Βίτορ Μέλο Περέιρα, ήταν μεταξύ εκείνων που παραβρέθηκαν στη σημερινή «μαραθώνια» συνάντηση της ΕΠΟ με την αντιπροσωπεία της Σούπερ Λίγκας, προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα της αποχής των Ελλήνων διαιτητών για να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα.

Ο Πορτογάλος στήριξε τους Έλληνες ρέφερι. Μιλώντας στους ανθρώπους της διοργανώτριας αρχής (Λυσσάνδρου, Πουρσανίδης, Μποροβήλος», ο Περέιρα ρώτησε: «Κάνουμε μία κουβέντα για την ελληνική διαιτησία. Θεωρείτε ότι έχετε δείξει σεβασμό και εμπιστοσύνη στους Έλληνες διαιτητές; Ότι τους έχετε στηρίξει σε τέτοιον βαθμό για να μπουν σε διαδικασία να ξαναπαίξουν;», Από την πλευρά της, η αντιπροσωπεία της Λίγκας απάντησε πως η πλειοψηφία των συλλόγων στηρίζει τους διαιτητές.

Προτεινόμενα για εσάςΑθλητικές Μεταδόσεις