Μπ. Μπορίσοφ: Η Τουρκία διαδραματίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 19:38
UPD:19:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ
A- A A+

Διαφορετική στάση απέναντι στην Τουρκία, σε σχέση με τους υπόλοιπους ηγέτες της ΕΕ, κράτησε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, προσερχόμενος σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, παρότι εξέφρασε την πλήρη στήριξη του στην Ελλάδα, κάλεσε την Αθήνα να βρει εργαλεία να βοηθήσει τον εαυτό της, γιατί ο ρόλος της Τουρκίας είναι πολύ σημαντικός στην περιοχή, εστιάζοντας κυρίως στο μεταναστευτικό.

«Είπα στους Έλληνες να βρουν τα εργαλεία να βοηθήσουν τους εαυτούς τους μόνοι τους. Μπορεί να τους στηρίζουμε με όλους τους τρόπους, όμως η Τουρκία σήμερα διαδραματίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή», σημείωσε ο κ. Μπορίσοφ.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός ανέφερε πως κατά τη χθεσινή συζήτηση στο δείπνο της Πέμπτης, «όλοι οι ηγέτες μίλησαν πολύ πιο ήπια για την Τουρκία. Όλοι ανέφεραν ότι η συμφωνία (για το μεταναστευτικό) πρέπει να συνεχιστεί και ότι η Τουρκία βρίσκεται σε μία πολύ σημαντική γεωστρατηγική θέση». 

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Βούλγαρου ομολόγου του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να χαμηλώσει τους τόνους. «Mερικές φορές χανόμαστε στη μετάφραση. Στήριξε την Ελλάδα ανεπιφύλακτα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπόικο Μπορίσοφ χθες συνυπέγραψε το κείμενο συμπερασμάτων της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής, που καταδικάζει τις ενέργειες της Άγκυρας.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή