Ν.Δ.: Δύο βουλευτές επικεφαλής γραμματειών του κόμματος

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 15:33
UPD:15:50

Ο Διονύσης Χατζηδάκης.

A- A A+

Επικεφαλής γραμματειών του κόμματος αναλαμβάνουν δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, στη γραμματεία Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων (πρώην Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης) ορίζονται ως επικεφαλής ο βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών Διονύσης Χατζηδάκης και ως οργανωτικός γραμματέας ο Σπύρος Σταθούλης.

Στη γραμματεία Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης ορίζεται ως επικεφαλής ο βουλευτής Σερρών Αναστάσιος Χατζηβασιλείου.

Ο Διονύσης Χατζηδάκης είναι ανώτατος αξιωματικός του ΠΝ εν αποστρατεία. Κυβέρνησε, κατά τη διάρκεια της θητείας του, τρεις τύπους πολεμικών πλοίων, διετέλεσε υπασπιστής δύο υπουργών Εθνικής Άμυνας και υπηρέτησε ως ναυτικός ακόλουθος στη Γαλλία με ταυτόχρονη διαπίστευση στην Ισπανία και το Βέλγιο.

Εξελέγη τέσσερις συνεχόμενες φορές δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου και αντίστοιχα στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ Αττικής.

Εξελέγη βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στον Νότιο Τομέα Αθηνών, τον Ιούλιο του 2019. Ορίστηκε στις μόνιμες επιτροπές της Βουλής σε θέματα Εξωτερικών, Άμυνας και Περιβάλλοντος.

Ο Σπύρος Σταθούλης γεννήθηκε το 1962 στο Μαρούσι. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Αμαρουσίου και στη συνέχεια σπούδασε Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Είναι δικηγόρος Αθηνών από το 1992.

Εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου την περίοδο 1994-1998.

Ασχολήθηκε και πάλι με τα κοινά του δήμου Αμαρουσίου το 2007 και έκτοτε εκλέγεται συνεχώς δημοτικός σύμβουλος για τις δημοτικές περιόδους 2007-2010, 2010-2014, 2014-2019, ενώ επανεξελέγη και στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019. Είναι αναπληρωτής δήμαρχος Αμαρουσίου και αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημοτικής Περιουσίας και Νομικής Υπηρεσίας του δήμου Αμαρουσίου.

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου είναι βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας και γραμματέας της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1981. Είναι πολιτικός επιστήμονας με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και την Πολιτική Ιστορία. Αποφοίτησε από το Τμήμα Τουρκικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Συνέχισε τις σπουδές του στην διεθνή πολιτική και τα ζητήματα Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σήμερα, ολοκληρώνει τη διδακτορική του διατριβή στο Πάντειο. Έχει τιμηθεί με υποτροφίες από την Κυπριακή Δημοκρατία και από τα Ιδρύματα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», «Λίλιαν Βουδούρη» και «Μποδοσάκη».

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου.

Του έχουν απονεμηθεί διακρίσεις αριστείας από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Τούρκικα και Ισπανικά.

Έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης στο υπουργείο Εξωτερικών και στη Βουλή των Ελλήνων, και ως ερευνητής στο Τμήμα Ερευνών Εξωτερικής Πολιτικής και Κυπριακού στο υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου. Έχει διδάξει ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας και στο Πάντειο. 

Στον ιδιωτικό τομέα, έχει εργαστεί ως σύμβουλος Διεθνούς Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στην Αθήνα και στην Κωνσταντινούπολη, με ειδίκευση στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και τις διεθνείς επιχειρηματικές συνέργειες.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή