Σκύρος: Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος ακυβέρνητου πλοίου

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 21:07
UPD:21:11
Eurokinissi/EUROKINISSI
A- A A+

Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης 14 αλλοδαπών, μελών πληρώματος φορτηγού πλοίου, που κινδύνευαν λόγω θαλασσοταραχής, έδωσε στη δημοσιότητα η Πολεμική Αεροπορία.

Ειδικότερα, το πρωί της Τετάρτης το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε μέσω του «Ουμπία Ράδιο» για  ακυβερνησία, λόγω μηχανικής βλάβης, του φορτηγού «New Leo», σημαίας Λιβερίας, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Σκύρου, όπου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, παρουσίασε κλίση εξαιτίας μετατόπισης του φορτίου του. Ο κυβερνήτης του πλοίου ζήτησε την εγκατάλειψή του, καθώς είχε λάβει κλίση περίπου 30 μοιρών.

ΠΟΛΕΜΙΚΉ ΑΕΡΟΠΟΡΊΑ

Υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, στήθηκε, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες (βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8-9 Μποφόρ, μεγάλη επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης του λιμενικού, δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, πέντε παραπλέοντα πλοία, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και δύο ελικόπτερα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία παρέλαβαν με ασφάλεια τους 14 ναυτικούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Σκύρο.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή