Πάνω από 120 μετανάστες που διέσωσαν πλοία ΜΚΟ θα αποβιβαστούν στη Σικελία

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 06:36
UPD:08:06
SEA-EYE/SOCIAL MEDIA
A- A A+

Συνολικά 121 μετανάστες που διασώθηκαν στη Μεσόγειο από δύο πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων θα αποβιβαστούν σε δυο λιμάνια της Σικελίας, όπως μετέδωσαν χθες ιταλικά ΜΜΕ, επικαλούμενα ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Το Alan Kurdi, το πλοίο της γερμανικής ΜΚΟ Sea-Eye, διέσωσε συνολικά 84 ανθρώπους σε δύο επιχειρήσεις την Πέμπτη. Οι 61 εναπομείναντες στο σκάφος - έπειτα από αρκετές αποβιβάσεις - θα επιτραπεί να κατέβουν στο λιμάνι της Μεσσήνης, στη βορειοανατολική Σικελία.

Το Ocean Viking, των μη κυβερνητικών οργανώσεων Μεσόγειος SOS και Γιατροί Χωρίς Σύνορα, θα επιτραπεί να αποβιβάσει 60 μετανάστες που διέσωσε σε θαλάσσια περιοχή 60 ναυτικά μίλια (111 χιλιόμετρα) βόρεια των ακτών της Λιβύης στο λιμάνι του Ποτσάλο, στο νότιο τμήμα του νησιού.

Ιταλικά ΜΜΕ, ανάμεσά τους το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων ANSA, μετέδωσαν επικαλούμενα το υπουργείο Εσωτερικών πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενεργοποίησε τον μηχανισμό ανακατανομής των μεταναστών σε ευρωπαϊκά κράτη και ότι οι κυβερνήσεις άλλων χωρών-μελών της Ε.Ε., ιδίως αυτές της Γερμανίας και της Γαλλίας, επέδειξαν «τη βούληση να υποδεχθούν» μέρος των μεταναστών που αναμένεται να αποβιβαστούν.

Πηγές: ΑΜΠΕ, DPA

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή