Γιατρός… 98 ετών

Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019 09:30
UPD:15:27
Shutterstock
A- A A+

Όταν ο Γάλλος γιατρός Κριστιάν Σενέ άρχισε να βλέπει τους πρώτους ασθενείς του το 1951, η πενικιλίνη ήταν ό,τι πιο πρωτοποριακό είχε να παρουσιάσει η ιατρική επιστήμη εκείνη την εποχή.

Σήμερα, στα 98 του, ο γιατρός εξακολουθεί να βλέπει ασθενείς και να λειτουργεί το ιατρείο του, στα προάστια του Παρισιού, δύο φορές την εβδομάδα.

Μάλιστα, ορισμένοι από τους ασθενείς τον εμπιστεύονται εδώ και δεκαετίες, ενώ ο ίδιος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και δηλώνει ότι η συνταξιοδότηση είναι κάτι που δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα.

«Όταν ξεπεράσεις τα 60, σε βάζουν στην κατηγορία των ηλικιωμένων. Τη μια μέρα θα παίξεις χαρτιά, μετά μπίνγκο, μετά θα λύσεις σουντόκου… Με όλα αυτά αποβλακώνεσαι τελείως. Είμαι πολύ καλύτερα έτσι», σχολίασε.

Ο Σενέ, ο οποίος κατάγεται από την Ανζέρ στη δυτική Γαλλία, εργαζόταν ως οξυγονοκολλητής πριν γίνει γιατρός.

Πήρε ειδικότητα ακτινολόγου αλλά τελικά τον κέρδισε η παθολογία, ενώ το ιατρείο του είναι μάλλον…. vintage και δεν έχει τίποτα που να παραπέμπει σε υψηλή τεχνολογία.

Αντί για ηλεκτρονικό υπολογιστή είναι εξοπλισμένο με φαξ, με τον 98χρονο να διαβεβαιώνει πάντως ότι ενημερώνεται για όλες τις σύγχρονες εξελίξεις.

Σύμφωνα με τον Σενέ, το καινούριο που συναντά σήμερα, μετά από σχεδόν 70 χρόνια καριέρας, είναι οι ασθενείς που έχουν «αυτοδιαγνωστεί» διαβάζοντας ιατρικές σελίδες στο διαδίκτυο και εμφανίζονται στο ιατρείο του απλώς για να του ζητήσουν να τους συνταγογραφήσει φάρμακα.

Με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή