ΕΚΠΑ: Δεν καταργούνται τρία τμήματά μας

Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 19:45
UPD:08/11/2019 17:43
A- A A+

Διευκρινίσεις για τρία τμήματά του που περιλαμβάνονται στη λίστα των 37 νέων τμημάτων ΑΕΙ η έναρξη λειτουργίας των οποίων αναστέλλεται δίνει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). 

Όπως σημειώνει, σε επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σχετικά με το θέμα των νέων Τμημάτων, διευκρινίστηκε ότι δεν πρόκειται περί κατάργησης των τριών νέων Τμημάτων του ΕΚΠΑ που θα λειτουργήσουν από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 (Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, Τμήμα Τουριστικών Σπουδών και Εναλλακτικού Τουρισμού και Τμήμα Εκπαίδευσης Ενηλίκων).

Σύμφωνα με το ΕΚΠΑ, τα Προγράμματα Σπουδών αυτών των Τμημάτων, τα ακαδημαϊκά κριτήρια δημιουργίας τους, οι απαιτούμενες μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας και γενικότερα ο συνολικός σχεδιασμός τους θα υποβληθούν στην Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

«Θεωρούμε, γνωρίζοντας για τα Τμήματα του ΕΚΠΑ τις μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, τον σχεδιασμό τους και τα Προγράμματα Σπουδών τους, που είναι σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, ότι θα λάβουν τις σχετικές γνωμοδοτήσεις και εγκρίσεις» αναφέρει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή