Δήμος Αθηναίων: Επιχείρηση «λίφτινγκ» στην περιοχή του Ψυρρή

Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2019 15:47
UPD:15:48
Δήμος Αθηναίων
A- A A+

Επιχείρηση καθαρισμού και πλυσίματος της περιοχής του Ψυρρή οργάνωσε το πρωί της Κυριακής ο δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του για καθαριότητα και στις 129 γειτονιές της πόλης, ειδικά αυτές που δέχονται, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, χιλιάδες επισκέπτες.

Οι πλατείες καθαρίστηκαν από τους ανθρώπους του οδοκαθαρισμού και στη συνέχεια πλύθηκαν με πεπιεσμένο νερό και ειδικό καθαριστικό. Οι δρόμοι σκουπίστηκαν και πλύθηκαν από ειδικά σάρωθρα της Διεύθυνσης Καθαριότητας, ενώ το τμήμα ειδικών εργασιών έβαψε τα περισσότερα καλάθια της περιοχής, επιστήλια κι επιδαπέδια, όπως και τους κεντρικούς πίνακες φωτισμού, καθώς και κάποια κάγκελα που χρειάζονταν περιποίηση.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έγραψε: «Κυριακάτικη καθαριότητα στην πλατεία Ψυρρή. Γιατί οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες δικαιούνται το αυτονόητο. Να απολαμβάνουν κάθε γωνιά της πόλης, καθαρή, ανοιχτή. Βήμα - βήμα, όλη η Αθήνα λαμπερή».

Εκτός από τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Καθαριότητας που πήραν μέρος στην επιχείρηση, χρησιμοποιήθηκαν υδροφόρες, σάρωθρα, πλυστικά κι απορριμματοφόρα του δήμου.

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, πρόκειται για ακόμα μία παρέμβαση από αυτές που συνεχίζονται εδώ και δύο μήνες σε όλη την πόλη, παράλληλα με το καθημερινό πρόγραμμα καθαρισμού και συντήρησης (μαζί με την ενίσχυση του φωτισμού και του πράσινου), «προκειμένου η εικόνα της Αθήνας να βελτιώνεται σταδιακά, μέρα με τη μέρα και οι δημότες να ζουν σε μια πόλη πιο φιλική και πιο ασφαλή».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή