Εν αναμονή «σημαντικής ανακοίνωσης» από τον Τραμπ

Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2019 07:27
UPD:10:03
REUTERS/JONATHAN ERNST
A- A A+

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να κάνει μια «σημαντική ανακοίνωση» στον Λευκό Οίκο στις 09:00 (15:00 ώρα Ελλάδας) σήμερα, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Χόγκαν Γκίντλι.

Ο Γκίντλι δεν έκανε καμία διευκρίνιση για το θέμα στο οποίο θα αναφερθεί ο Aμερικανός πρόεδρος.

Νωρίτερα, ο Τραμπ ανέφερε με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter ότι «μόλις συνέβη κάτι πολύ μεγάλο».

Η αναγγελία της «σημαντικής ανακοίνωσης» από τον Αμερικανό πρόεδρο καταγράφεται λίγο αφότου, σύμφωνα με το Newsweek, ο Τραμπ ενέκρινε προ ημερών στρατιωτική επιχείρηση με στόχο τον επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.), τον Αμπού Μπακρ Μπαγκντάντι.

Όταν επικοινώνησε μαζί του το Γαλλικό Πρακτορείο, το αμερικανικό Πεντάγωνο περιορίστηκε να αναφέρει ότι δεν έχει κανένα σχόλιο να κάνει. Ωστόσο, Aμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ότι οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ διεξήγαγαν έφοδο εναντίον του Μπαγκντάντι. Άλλοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να κάνουν σχόλια.

Το Newsweek, επικαλούμενο αξιωματικό του αμερικανικού στρατού ενήμερο για την έκβαση της επιχείρησης, ανέφερε ότι ο Μπαγκντάντι σκοτώθηκε στην έφοδο.

Ο Τραμπ προσπαθεί να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα με το οποίο έχει βρεθεί αντιμέτωπος, εν μέσω της αυξανόμενης πίεσης λόγω της έρευνας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, που ενδέχεται να οδηγήσει στην παραπομπή του σε δίκη και πιθανόν ακόμη και στην καθαίρεσή του. Συνεχίζει επίσης να δέχεται έντονες επικρίσεις για την απόφασή του να αποσύρει αμερικανούς στρατιωτικούς που ήταν ανεπτυγμένοι στη βόρεια Συρία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή